Brussel·les

La CE prepara un pla d'ajudes a les aerolínies com el de després de l'11-S

La Comissió Europea prepara un marc com el que va aprovar després de l'11-S per permetre ajudar les aerolínies afectades per la crisi arran del núvol de cendra del volcà d'Islàndia. Així ho ha explicat el comissari de Competència, Joaquín Almunia, que ha indicat que a la CE "estem preparats" per engegar un marc que permetria concedir ajudes estatals per cobrir el cost directe que han tingut les companyies aèries aquests últims dies arran de les cancel·lacions. El comissari espanyol, que forma part del grup d'experts creat expressament pel president de la Comissió Europea, José Manuel Durão Barroso, per avaluar l'impacte de la crisi, ha explicat que la regulació "obligaria els estats a demostrar la necessitat i la proporcionalitat de les ajudes".

Actualitzat
La Comissió Europea ha anunciat que aprovarà un marc per contrarestar les pèrdues del sector després que les companyies han comunicat que han registrat més pèrdues de les inicialment previstes a causa de les cancel·lacions i que l'impacte econòmic ja és superior al que van tenir després de l'11-S.

El marc que estudia la CE per ajudar les aerolínies a fer front al cost del núvol de cendra té el seu precedent en les ajudes d'urgència aprovades després dels atemptats de l'11-S, que incloïen compensacions pel sobrecost de les assegurances a les companyies de vol.

Pocs mesos després d'haver-se posat en marxa, l'executiu comunitari es va veure obligat a llançar un pla per evitar que les subvencions concedides pels EUA i d'altres països enfonsessin el sector del transport aeri a la UE.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut