La Casa Batlló tanca temporalment les portes al públic (ACN/Mar Vila)
Barcelona

La Casa Batlló tanca després de "danys irreversibles" atribuïts a treballadors externs

La direcció assegura que no poden "garantir la seguretat a la via pública d'empleats, visitants i del Patrimoni Mundial" que és l'edifici

Actualitzat

La Casa Batlló tancarà les portes a partir d'aquest dijous per "l'escalada de tensió" provocada, segons la direcció, per alguns treballadors en vaga de l'empresa Staffpremium i el sindicat convocant.

 

La Casa Batlló tanca després de 'danys irreversibles' atribuïts a treballadors externs
Vitrall de la Casa Batlló trencat pel llençament d'una pedra (ACN/Casa Batlló)

Segons un comunicat, la decisió de fer un tancament temporal es pren per protegir d'actes vandàlics els empleats, els visitants i el mateix edifici de Gaudí, Patrimoni Mundial de la Unesco, segons explica el director de la Casa Batlló, Gary Gautier.

"Tanquem perquè no hi ha les condicions per garantir la seguretat a la via pública d'empleats, visitants i del nostre Patrimoni Mundial, tot i haver contractat personal de seguretat privada per a la seva protecció. Tanquem per protegir-nos de les agressions físiques i per protegir un edifici que més enllà d'un negoci és Patrimoni Mundial."

Els responsables de la Casa Batlló acusen alguns treballadors subcontractats a l'empresa Staffpremium, que fan vaga indefinida des de fa tres setmanes, de diverses agressions i destrosses.

La Casa Batlló tanca després de 'danys irreversibles' atribuïts a treballadors externs
Un dels vitralls emplomats del 1906 i restaurats fa poc, trencats amb una pedra (ACN/Casa Batlló)

La Casa Batlló ha facilitat les següents imatges dels incidents:

 

La situació més greu es va viure dissabte passat, 24 d'octubre, al vespre, quan un grup de manifestants encaputxats van llançar pedres contra l'edifici i van causar destrosses als vitralls originals de la planta noble del 1906, segons ha dit Gautier a Catalunya Ràdio.  

"Un grup de manifestants va tornar a arremetre contra la façana i van provocar trencaments en els vitralls originals i els emplomats que havien restaurat aquest any; van agredir clients que hi havia a la vorera, van incendiar part del mobiliari urbà, van tirar petards... Més propi d'un escenari bèl·lic que d'una manifestació pacífica."            

Més d'una dotzena de manifestants es concentren periòdicament davant la Casa Batlló i despleguen pancartes i fan servir megàfons i xiulets; segons la direcció, "assetgen als visitants i han provocat que dos empleats hagin requerit assistència mèdica per problemes auditius". Precisen que "un d'ells, afectat per tinnitus i amb pèrdua d'audició, segueix en tractament mèdic".

La Casa Batlló tanca després de 'danys irreversibles' atribuïts a treballadors externs
Protestes d'empleats en vaga davant la Casa Batlló (Imatge Casa Batlló)
 

El sindicat nega els fets

En un comunicat, el sindicat SUT, que dona suport a la vaga dels treballadors, ha negat cap responsabilitat en les destrosses ni en cap agressió a visitants o treballadors.

"Neguem rotundament que cap vaguista ni afiliat al sindicat SUT hagi realitzat cap de les actuacions descrites en la web de la Casa Batlló: ni amenaçat ni agredit ni realitzat cap acte vandàlic."

El sindicat acusa la Casa Batlló de "muntatge per treure's de sobre els vaguistes"  i considera en el seu comunicat que els guàrdies de seguretat no es van contractar "per protegir l'edifici, sinó per suplantar el personal en vaga".

ARXIVAT A:
PatrimoniCultura
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut