Eduard Pujol deixa l'acta de diputat per acusacions d'assetjament sexual
Eduard Pujol a la sala de premsa del Parlament en una imatge d'arxiu (ACN/Mariona Puig)

JxCat suspèn Eduard Pujol per possibles casos d'assetjament sexual

La formació explica que l'ha forçat a deixar l'acta de diputat poc després que Pujol anunciés la seva renúncia per motius personals

RedaccióActualitzat

Junts per Catalunya ha suspès cautelarment de militància Eduard Pujol després de tenir coneixement d'uns fets que es podrien considerar assetjament sexual. El portaveu del grup parlamentari de JxCat ha deixat l'acta de diputat a petició de la direcció del partit.

La portaveu de JxCat, Elsa Artadi, ho ha anunciat en una roda de premsa:

"Les darreres hores el secretari general de Junts per Catalunya, el senyor Jordi Sànchez, va rebre unes informacions i va tenir el coneixement d'uns fets que poden apuntar a una conducta que podria ser considerada assetjament sexual."


Sànchez va tenir coneixement dels fets diumenge, durant un permís penitenciari, i una immediata reunió de la cúpula aquest dilluns ha decidit actuar amb contundència, ha explicat Artadi.

Segons la líder de JxCat, la direcció de la formació ha "parlat amb ell" perquè renunciés a la seva acta de diputat i ha decidit "suspendre de militància" l'exdiputat de forma cautelar; una decisió, ha afegit, que respon a "mesures polítiques".

"Sànchez va decidir actuar de forma contundent i urgent. No ens pertoca al partit jutjar-ho, ni fer una investigació. Prenem mesures polítiques i acompanyem les persones."


"És ell qui ha de donar explicacions", ha afegit Artadi, que s'ha negat a "donar més detalls dels fets", i s'ha limitat a explicar que les mesures preses han estat parlades amb la direcció del partit i compten amb l'aval del president del grup parlamentari, Albert Batet.

 

La fins ara portaveu adjunta de JxCat al Parlament, Gemma Geis, serà la nova portaveu després que Pujol hagi renunciat a l'escó.

 

 

El diputat Josep Maria Forné serà el nou portaveu adjunt.

Artadi també ha assegurat que estan acompanyant  les persones que han denunciat els fets perquè vagin a la justícia.

Prèviament, Pujol havia comunicat a la direcció del grup la decisió de deixar l'acta, atribuint-la a "motius personals".

Pujol, que deixa de ser diputat a efectes d'aquest mateix dilluns, va entrar al Parlament en les últimes eleccions del 21 de desembre del 2017 i ha estat primer portaveu adjunt i després portaveu del grup, a més de portaveu a la Comissió de Territori i membre de la Diputació Permanent.

 

 

ARXIVAT A:
Assetjament sexual JxCat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut