Justícia diu que és absolutament legal que una fundació que rep finançament públic doni diners a la fundació d'un partit polític

El Departament de Justícia, que s'encarrega del control administratiu de les fundacions a Catalunya, no coneix ni pot supervisar els diners que pugui haver donat el Palau de la Música a fundacions de partits polítics. Segons ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio" Elena Lauroba, la directora general de Justícia que s'encarrega del protectorat de les fundacions, es tracta de donacions entre entitats privades estipulades en convenis que només coneixen les dues parts firmants. Lauroba també ha explicat que les auditories als comptes de Fèlix Millet no van disparar les alarmes de la Generalitat perquè Millet "va dissenyar una maquinària prou adient i sofisticada perquè tots els controls no saltessin".

Actualitzat
Justícia no pot supervisar els diners que pugui haver donat el Palau de la Música a fundacions de partits polítics. La directora general de Justícia que s'encarrega del protectorat de les fundacions ha dit, en aquest sentit: "Nosaltres no som dipositaris de convenis; el que tenim com a protectorat, com ja s'ha vist i queda més marcat amb la nova llei del 2008, és que rebem una sèrie de comptes on se'ns expliquen determinades partides d'acord amb un pla comptable".

Lauroba ha volgut destacar que és absolutament legal que una fundació que rep finançament públic com el Palau doni diners a la fundació d'un partit polític com en el cas de la Trias Fargas, de Convergència. Personalment, però, ho qüestiona i diu que no n'està segura que sigui "èticament irreprotxable".

Lauroba també ha explicat per què les auditories als comptes de Fèlix Millet no van disparar les alarmes de la Generalitat i ho ha fet amb un exemple: "En un dels comptes que van presentar el 2008 hi faltava la relació dels patrons que havien assistit en la reunió per aprovar-los. Nosaltres els vam demanar que ho solucionessin per tenir la garantia que era correcte; ens van contestar i ho van solucionar. I això identifica quin és el nostre control".

Després de reconèixer que se signaven acords que no estaven bé, però, Lauroba ha volgut matisar que tenien "l'aparença d'estar-ho". I ha afegit: "Millet havia dissenyat una maquinària prou adient i sofisticada perquè tots els controls no saltessin".

El Departament de Justícia ha rebut totes les auditories fetes a la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut