El candidat a la presidència d'ERC, Oriol Junqueras
El candidat a la presidència d'ERC, Oriol Junqueras
Barcelona

Junqueras diu que no té candidats preferents per ser el cap de llista d'ERC a Madrid

El candidat a la presidència d'ERC, Oriol Junqueras, ha evitat fer gestos a favor de Joan Ridao com a cap de llista a Madrid. En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", Junqueras s'ha limitat a dir que no té candidats preferents per encapçalar la llista dels republicans al Congrés dels Diputats.

Actualitzat
L'únic aspirant a succeir Joan Puigcercós en el congrés republicà de la tardor ha assegurat que la seva llista a la pròxima direcció del partit ja està tancada, una manera de descartar la possibilitat d'incorporar-hi ni el seu rival frustrat a la presidència, Carles Bonet, ni el mateix Ridao.

Sobre el secretari general sortint, Junqueras ha deixat a l'aire l'encaix que pugui tenir en la renovació del partit. "En aquest moment no tinc preferència", ha dit Junqueras. Ara més, després de reconèixer que Ridao ha fet "una bona feina a Madrid, que ha obtingut molts mèrits i que continuarà fent molta feina i acumulant molts mèrits en el futur", ha manifestat: "trobarem la manera d'encabir tothom en aquest projecte".

Pel que fa al calendari electoral, Junqueras ha descartat fer primàries per elegir el cap de llista al Congrés si Zapatero acaba avançant els comicis a la tardor. En aquest cas, el nomenament es faria en un Consell Nacional programat pel 3 de setembre.


Anar al contingut