Junqueras acudirà a Estrasburg si el TC no resol el seu recurs abans del judici
Junqueras, en un acte previ al referèndum de l'1-O (ACN)

Junqueras acudirà a Estrasburg si el TC no resol el seu recurs abans del judici

Actualitzat

Oriol Junqueras es queixarà al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) d'Estrasburg el dia que comenci el judici si el Tribunal Constitucional no ha resolt abans el seu recurs d'empara contra la presó provisional.

L'advocat de l'exvicepresident, Andreu Van den Eynde, ha demanat en un escrit al TC que aclareixi quin dia ho portarà al ple, ja que per ara els magistrats ho han ajornat "sine die" per no interferir en el judici. Junqueras, en canvi, defensa que sí que s'ha d'interferir per si hi ha vulneració del dret a la llibertat.

 

Informació relacionada: Les claus del judici del procés

 

Davant l'inici imminent de la vista del judici oral al Tribunal Suprem pel procés sobiranista, previst per a la primera setmana de febrer, l'advocat de Junqueras alerta que, en cas de no tenir cap resposta, "emprendria aquell mateix dia la via d'impugnació prevista en el Conveni Europeu de Drets Humans donada la inefectivitat dels recursos d'índole interna".

Van den Eynde recorda que el recurs d'empara té per objectiu 'interferir' o revocar la decisió del Tribunal Suprem sobre la privació de llibertat:

"No pretendre aquest efecte seria igual que reduir la via d'impugnació davant la jurisdicció constitucional a una mera discussió argumental sobre la validesa o prevalença de drets fonamentals, sense cap efecte material, i causaria un dany irreparable."

Tot plegat, mentre la data d'inici del judici segueix sent un misteri. Diverses defenses han demanat que no comenci la setmana que ve, per donar descans als presos després del trasllat a Madrid i perquè puguin preparar bé la seva defensa des de la capital espanyola.

ARXIVAT A:
Oriol JunquerasJudici procésProcés catalàTribunal Constitucional
Anar al contingut