Juan Goytisolo en una entrevista a TV3.
Juan Goytisolo en una entrevista a TV3.
Madrid

Juan Goytisolo guanya el premi Cervantes 2014

Està considerat un interlocutor entre la cultura europea i islàmica pels seu treball com a cronista en diferents països àrabs en conflicte

Actualitzat

L'escriptor Juan Goytisolo ha guanyat el premi Cervantes 2014, considerat el guardó més important de les lletres hispanes. La decisió l'ha donat a conèixer el ministre d'Educació, Cultura i Esports, José Ignacio Wert. 

En aquesta edició, novament s'ha tornat a complir la llei no escrita que dicta que aquest gran premi, dotat amb 125.000 euros, es reparteixi cada any alternativament entre l'Amèrica Llatina i Espanya. El premi Cervantes a Goytisolo arriba després que l'any passat es va reconèixer l'escriptora mexicana Elena Poniatowska.

Juan Goytisolo, nascut a Barcelona el 1931, és un dels escriptors amb més tradició narrativa de la llengua espanyola i un dels intel·lectuals més crítics. Resident a Marràqueix des de fa anys, està considerat un interlocutor entre la cultura europea i la islàmica pel seu treball com a cronista en diferents països àrabs en conflicte. 

Anar al contingut