Jordi Pujol Ferrusola arriba a l'Audiència Nacional després de sortir de la presó (EFE)
Jordi Pujol Ferrusola arriba a l'Audiència Nacional després de sortir de la presó (EFE)
Madrid

Jordi Pujol Ferrusola surt de la presó després de pagar 500.000 euros de fiança

El fill del gran de l'expresident de la Generalitat era a Soto del Real des del 25 d'abril passat

RedaccióActualitzat

Jordi Pujol Ferrusola ha sortit aquest dimecres al vespre de la presó de Soto del Real, després que ha pagat una fiança de mig milió d'euros. El fill del gran de Jordi Pujol era al centre penitenciari des del 25 d'abril i ha deixat la presó més prim i amb els cabells més curts. 

El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata li va rebaixar la fiança la setmana passada, de 3 milions d'euros a 500.000.

 

Després de quedar en llibertat, Pujol Ferrusola ha anat a l'Audiència per  firmar les mesures cautelars que li han imposat. Són l'obligació de comparèixer cada setmana al jutjat, la prohibició de sortir del país i la retirada del passaport. El primogènit de la família de l'expresident ha estat uns deu minuts al tribunal i ha fugit de la premsa a la sortida .

 

 

De la Mata va ordenar presó preventiva per a ell pel risc de destrucció o ocultació de proves, en el marc de la investigació per blanqueig de capitals, frau fiscal i falsedat documental, que està oberta contra el matrimoni Pujol Ferrusola i els seus set fills.

El magistrat va al·legar que, amb el temps que ha passat en presó preventiva, el risc de fuga ha disminuït.

Acusat d'evadir 30 milions

L'Audiència Nacional va decretar presó incondicional per a Jordi Pujol Ferrusola el 25 d'abril, ara fa 8 mesos. Se l'acusa d'ocultar al fisc més de 30 milions d'euros mitjançant una estructura societària que li permetia evadir diners a l'estranger.

Un entramat, segons el jutge, que fins i tot ha estat en marxa durant la investigació. Per aquest fet també se li va imputar, per primera vegada, el delicte d'organització criminal, que se sumava als de blanqueig, contra la Hisenda Pública i falsedat, dins de la causa en la qual investiga tant Jordi Pujol i Marta Ferrusola com els seus set fills. 

El fill gran de Jordi Pujol va recórrer la presó incondicional i el 30 de juny passat el jutge va fixar una fiança de 3 milions d'euros a pagar en metàl·lic. Deia que així es garantia la prohibició que se li imposava de gestionar el seu patrimoni. Fa una setmana, però, a petició de la defensa, el mateix jutge va decidir rebaixar aquesta fiança a mig milió, en considerar que ha disminuït el risc que es fugui.

Durant la seva estada a la presó, Pujol ha estat amonestat per haver fet servir les targetes de telèfon d'altres interns, una activitat estrictament prohibida. 

ARXIVAT A:
CorrupcióJudicial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut