Johnson endurirà les penes per terrorisme després de l'atac d'aquest diumenge
Un membre de la policia forense inspecciona la zona de l'atac
Londres

Estat Islàmic es fa responsable de l'atac terrorista de diumenge al sud de Londres

L'home que va apunyalar diverses persones i que va ser abatut per la policia havia sortit feia poc de la presó després de complir la meitat d'una condemna per terrorisme islamista

RedaccióActualitzat

Boris Johnson impulsa l'enduriment de les penes pel delicte de terrorisme. El govern britànic ha promès mesures per aturar l'alliberament anticipat i automàtic de presoners per delictes relacionats amb el terrorisme jihadista. Aquesta és la primera conseqüència de l'atac d'aquest diumenge al sud de Londres, que s'ha atribuït Estat Islàmic.

L'atacant va entrar en una botiga del barri de Streatham i va apunyalar diverses persones. Dues van quedar ferides, una d'elles, greu. L'agressor duia un dispositiu explosiu fals enganxat al cos i la policia el va abatre a trets.

L'autor de l'atemptat, Sudesh Amman, de 20 anys, havia estat condemnat a més de tres anys de presó per 13 delictes de terrorisme. El jove, simpatitzant d'Estat Islàmic, havia difós propaganda extremista, tenia a casa un ganivet de combat i havia recollit informació útil fer fer atemptats.

Fa al voltant d'una setmana que Amman havia estat deixat en llibertat després de complir menys de la meitat de la condemna. Ara estava sota vigilància. Ho explicava una portaveu de la policia de Londres:

"Agents armats, que formaven part d'una operació de vigilància antiterrorista proactiva i que seguien el sospitós a peu, han arribat a l'instant i han abatut mortalment l'individu al lloc mateix dels fets. El sospitós havia estat excarcerat recentment després de complir condemna per delictes relacionats amb el terrorisme islamista. Estem convençuts que es tracta d'un incident aïllat, que ha estat controlat."

 

Johnson endurirà les penes per terrorisme després de l'atac d'aquest diumenge
La policia analitza tots els detalls en el lloc de l'atemptat (Reuters/Simon Dawson)
Johnson endurirà les penes per terrorisme després de l'atac d'aquest diumenge
La policia forense s'encarrega de recollir totes les dades (Reuters/Simon Dawson)

 

El govern britànic s'ha afanyat a anunciar un enduriment de les mesures antiterroristes.

El debat ja es va obrir al novembre quan un convicte per delictes de terrorisme en llibertat condicional va atacar, també amb un ganivet, diverses persones al pont de Londres. La policia també el va abatre a trets. Dues persones més van morir i tres van resultar ferides durant l'atac.

 

Johnson endurirà les penes per terrorisme després de l'atac d'aquest diumenge
Johnson vol endurir les penes per terrorisme (EFE)



Descarten que l'incident de Gant sigui un atac terrorista

Poc després de l'atemptat de Londres hi va haver una altra acció semblant a la ciutat flamenca de Gant, a Bèlgica. La policia belga, però, descarta que es tracti d'un atac terrorista. Els agents van disparar contra una dona que mostrava un ganivet als vianants. La dona té ferides lleus.

La Fiscalia de Flandes Oriental s'ha limitat a dir que "no hi ha cap indici que l'incident d'aquest diumenge a Gant sigui de caràcter terrorista". No s'ha facilitat cap més detall sobre aquest incident. La policia tampoc ha aclarit si algun vianant va quedar ferit, tot i que la cadena RTBF va informar que dues persones havien quedat ferides.

De moment, les forces de seguretat han obert dues investigacions, una sobre l'autoria dels fets i una altra sobre l'actuació policial.

ARXIVAT A:
Jihadisme TerrorismeBoris Johnson
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut