Phoenix

John McCain assumeix la derrota i felicita Barack Obama

John McCain és el gran derrotat de la jornada electoral. Totes les enquestes l'havien situat per darrere d'Obama, i encara més després de l'esclat de la crisi financera. Cap a un quart de sis de la matinada i al costat de la seva dona, Cindy, ha comparegut al quarter general dels republicans, a Phoenix, davant dels seus simpatitzants. McCain, que ha perdut fins i tot al seu estat, Arizona, ha reconegut la clara victòria del seu rival, Barack Obama, de qui n'ha destacat la vàlua. Davant d'uns seguidors decebuts pels resultats, s'ha fet l'únic responsable de la derrota i ha agraït el suport que ha rebut en aquesta campanya. També ha garantit el seu suport al nou president dels Estats Units.

Actualitzat
La nit s'ha acabat ben aviat a Phoenix, des d'on el candidat republicà i els seus seguidors han seguit la nit electoral, i és que John McCain ha fet acte de presència quan la derrota era evident i ha admès que "el poble ha parlat". Davant de milers de persones decebudes i resignades, i després de trucar a Obama per felicitar-lo personalment, el senador d'Arizona, de 72 anys, ha instat tots el americans a seguir el president electe dels Estats Units.

McCain ha assegurat que ajudarà el demòcrata a superar els reptes als quals s'enfronta el país. "Tot i que tinguem diferències, som conciutadans americans i, sisplau, creieu-me quan dic que cap associació ha significat més per mi que això", ha afirmat.

"És normal que aquesta nit em senti una mica decebut, però demà hem de mirar cap endavant", ha afegit, que també ha ressaltat el fet que per primera vegada el president del país sigui un afroamericà, un fet que ha qualificat d'històric. A més, McCain ha tingut un record per a l'àvia blanca d'Obama, morta fa tot just dos dies, i ha assegurat que és una llàstima que no hagi pogut veure la victòria del seu nét.

Un altre dels missatges que el senador per Arizona ha volgut deixar clar ha estat precisament que la derrota és seva, i no del partit. També ha reconegut la tasca de la seva companya de candidatura, Sarah Palin. N'ha dit que era la millor militant que mai s'hagi trobat i una nova veu per al partit republicà.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut