Joan Carles I paga més de quatre milions a Hisenda en una segona regularització fiscal

Es tracta de la segona declaració que fa des que va marxar als Emirats Àrabs, l'agost de l'any passat

Actualitzat

El rei emèrit Joan Carles I ha fet una segona regularització de quatre milions d'euros per rendes no declarades a Hisenda durant diversos exercicis que sumen més de vuit milions d'euros. Joan Carles ha pagat ara més de quatre milions d'euros a l'Agència Tributària, segons ha avançat el diari "El País" i ha confirmat aquest divendres l'advocat del rei emèrit.

En concret, el rei emèrit ha presentat una declaració voluntària davant l'Agència Tributària en concepte de vols d'una companyia de jets privats pagats fins al 2018 per la fundació Zagatka, propietat d'Álvaro de Orleans, un enginyer i empresari de 73 anys, cosí llunyà de Joan Carles.

 

 

Aquesta és la segona declaració que presenta el rei emèrit, després d'haver abandonat Espanya i viatjar als Emirats Àrabs el 3 d'agost. Quatre mesos després va fer la primera regularització. En aquella ocasió, es va fer en relació amb l'ús de targetes bancàries amb fons opacs per part del rei emèrit i membres de la seva família.

El 9 de desembre, el rei va pagar 678.393 euros, corresponents a un deute tributari del 2016 al 2018, quan ja havia abdicat i havia perdut la inviolabilitat.

Contactes des de fa mesos

Segons "El País", un advocat de Joan Carles I, Javier Sánchez Junco, ha mantingut contactes amb el Ministeri d'Hisenda per fer aquesta nova regularització fiscal des de fa mesos, però fins ara no s'havia dut a terme.

L'endarreriment es deuria a la dificultat del rei emèrit i els seus assessors per fer aflorar la milionària quantitat que ha hagut de pagar, de la qual haurà de demostrar l'origen.

Fonts de la casa reial espanyola han assegurat que no faran cap comentari i es remeten a la defensa del rei emèrit.

ARXIVAT A:
Casa Reial espanyola
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut