Jaume Cabré, Creu de Sant Jordi 2014.
Jaume Cabré, Creu de Sant Jordi 2014.
Barcelona

Jaume Cabré, Vicky Peña i Josep Maria Martí, entre les Creus de Sant Jordi 2014

L'escriptor Jaume Cabré, l'actriu Vicky Peña, el realitzador de televisió Sergi Schaaff i els sindicats UGT i CCOO figuren entre els guardonats amb les Creus de Sant Jordi 2014. El govern distingeix aquest any 27 persones i 15 entitats.

Redacció Actualitzat

El govern ha acordat aquest dimarts concedir la Creu de Sant Jordi 2014 a 27 persones i 15 entitats que han destacat "pels serveis prestats a Catalunya" en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en l'àmbit cívic i cultural. Entre els distingits hi ha els escriptors Jaume Cabré i Suso del Toro, l'actriu Vicky Peña, el periodista Josep Maria Martí i Martí, i els sindicats de CCOO i UGT. La distinció de la Creu de Sant Jordi, que es va crear el 1981, és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya.

També han estat guardonats el compositor Xavier Berenguel; la fotoperiodista Joana Biernés; el filòleg José Manuel Blecua; la jurista Alegría Borràs; el promotor cultural Josep Maria Busquets; l'agent comercial Aureli Casabona; l'executiu Enric Crous; el cartellista Macari Gómez; la pedagoga Rosa Gratacós; el farmacèutic Joan Josep Guinovart; el sacerdot Joan Llort; el fotògraf Marià-Ignasi Marroyo; el geògraf Ricard Masó; la joiera Rosa Maria Oriol; l'editor Lluís Pagès; el promotor cultural Francesc Panyella; el pedagog Enric Puig; el monjo i historiador Hilari Raguer; la promotora social Mercè Riera; el metge Josep Maria Sala i Xampeny, i el realitzador de televisió, Sergi Schaaff.

A més, també s'ha aprovat atorgar aquesta distinció, a títol pòstum, al promotor social Lluís Martí i Bosch i el pallasso Joan Montanyès, "Monti", que van morir l'any passat.

A més de la UGT i de CCOO, han estat guardonades aquestes entitats: el Casino Llagosterenc, la Coral Llessamí, Els Pescadors de l'Escala, la Federació d'Ateneus de Catalunya, la Federació de la Salut Mental de Catalunya, la Fundació Busquets de Sant Vicenç de Paül, la Fundació Oncològica Infantil Enriqueta Villavecchia, la Fundació Vidal i Barraquer, l'Institut d'Estudis Penedesencs, l'Institut Pere Mata, l'Organització Catalana de Trasplantaments, la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, i la Societat Coral Diana.

Anar al contingut