Madrid

Ja són 30 els detinguts en la segona fase de l'operació contra la trama de corrupció de Marbella

Noves detencions en relació amb la trama de corrupció a l'Ajuntament de Marbella. La policia ha arrestat, fins ara, 30 persones en el marc de la segona fase de l'Operació Malaia, entre les quals hi ha nou exregidors del consistori de Marbella. L'operació s'està duent a terme en diverses províncies espanyoles i continua oberta. A banda dels exregidors, també han estat detinguts diferents constructors i promotors relacionats amb l'Ajuntament.

Actualitzat

El dispositiu anticorrupció investiga una presumpta trama al voltant de l'Ajuntament de Marbella, que va viure la primera fase el mes de març d'aquest any. Llavors van detenir entre d'altres el presumpte cap de l'operació, l'exgerent d'Urbanisme en l'època de Jesús Gil, Juan Antonio Roca, i l'alcaldessa Marisol Yagüe. 

Mentre que la primera fase de l'operació es va desencadenar arran d'escoltes telefòniques autoritzades per ordre judicial, en la que ha començat ara ha estat fonamental l'estudi de la documentació trobada durant els escorcolls de les dependències municipals de Marbella i d'altres immobles.

Durant la instrucció del cas també s'han estudiat centenars de comptes bancaris i, segons fonts de la investigació, del material intervingut sortiran nombrosos convinguts urbanístics irregulars de l'Ajuntament.

Sota sospita

Després de conèixer aquesta operació policial, el primer tinent d'alcalde i delegat d'Urbanisme de l'Ajuntament de Còrdova, Andrés Ocaña, ha demanat que "ningú intenti aprofitar" la detenció de l'empresari cordovès Rafael Gómez Sánchez per "posar en el punt de mira" l'urbanisme fet a la capital, mentre el president de la Diputació de Còrdova, Francisco Pulido, ha demanat prudència.

El portaveu del PP a l'Ajuntament de Còrdova, José Antonio Nieto, ha assegurat que la detenció de Rafael Gómez Sánchez  "no és una bona notícia per a Còrdova, però sí que ho és que la justícia treballi per la legalitat urbanística"; i el delegat del govern andalús a Màlaga, José Luis Marcos, ha mostrat la seva sorpresa per la detenció de l'empresari cordovès i ha animat la justícia que "continuï complint amb el seu paper".

A més, el portaveu andalús d'Els Verds (LV) i diputat en el Congrés, Francisco Garrido, ha dit que la detenció de Gómez confirma la "fosca trama" que, segons ell, hi ha en l'urbanisme de Còrdova. I ha afegit que, tot i que s'ha de mantenir la presumpció d'innocència de tothom, "no es pot negar" que l'urbanisme de Còrdova està "sota sospita", tal com van denunciar en un informe que van presentar davant la Fiscalia Anticorrupció a principis de mes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut