El Freedom era el segon dels tres vaixells que formen part de la flota
El Freedom era el segon dels tres vaixells que formen part de la flota

Israel intercepta un vaixell de la flota que portava ajuda a la Franja de Gaza

A bord del vaixell, que transportava subministrament mèdic, hi viatjaven dotze persones de diferents nacionalitats

L'exèrcit israelià ha interceptat el segon dels tres vaixells que formen part de la flota que intentava trencar el bloqueig de la Franja de Gaza i ha traslladat la nau i els seus passatgers al port de la ciutat israeliana d'Ashdod.

El comunicat militar de l'exèrcit apunta que "ha interceptat el vaixell que va sortir d'Europa amb l'objectiu de violar el bloqueig naval legal imposat a la Franja de Gaza", tot i que expliquen que s'ha fet tot "d'acord amb el dret internacional" i "sense esdeveniments excepcionals".

A bord del Freedom, un veler amb 21 metres d'eslora, hi viatjaven dotze persones de diferents nacionalitats, entre elles un activista espanyol, així com dos periodistes.

L'organització ha perdut el contacte amb la tripulació i l'última posició en què s'ha registrat la nau ha estat a uns 74 quilòmetres de la costa de Gaza. El vaixell transportava subministraments mèdics bàsics (gases, sutures i medicaments analgèsics) per entregar-los als hospitals de l'enclavament costaner.

El Freedom és una de les tres embarcacions que van sortir el 21 de juliol del port sicilià de Palerm amb l'objectiu de portar provisions a la població de Gaza i trencar el bloqueig marítim que Israel manté sobre aquest territori palestí des del 2009.

El vaixell principal dels tres que integren la flota va ser interceptat per les forces israelianes el 29 de juliol a uns 90 quilòmetres de la costa i l'últim dels tres, el Falestine (Palestina, en àrab), continua el seu camí cap a la Franja.

ARXIVAT A:
Drets humansPròxim Orient
Anar al contingut