Jerusalem

Israel ha deixat de renovar els visats a 45.000 estrangers d'origen palestí

Fa un any que Israel està fent fora de Cisjordània els estrangers d'origen palestí. Molts hi viuen des de fa anys i renovaven els visats cada tres mesos, però ara els segellen "última entrada" al passaport i si surten no els deixen tornar a entrar. Curiosament, una bona part tenen passaports dels Estats Units. Israel argumenta que ho fa per raons de seguretat.

Actualitzat

Segons els membres de la campanya pel dret d'entrar als territoris ocupats, són 45.000 els palestins amb passaport estranger que s'han vist afectats per la mesura. Molts han marxat i els altres viuen sense visat i sota amenaça d'expulsió. Després d'un any de denegar sistemàticament el visat als estrangers d'origen palestí, ara Israel deixarà que els afectats el tornin a demanar.

Aquesta situació provoca molts problemes a aquests palestins. És el cas de la família Mahmood. El pare, de nom Shukry, sord de naixement, va aprendre a parlar als Estats Units, on es va nacionalitzar. Ara, tot i que la seva dona està embarassada de vuit mesos, Israel no li vol renovar el visat i, si res no canvia, haurà d'abandonar Cisjordània. La seva dona i el seu fill es poden quedar perquè tenen la doble nacionalitat. Els Mahmood han demanat ajuda al consolat dels Estats Units a Jerusalem, que ha protestat davant les autoritats israelianes sense gaire èxit.



Anar al contingut