Jerusalem

Israel considera "hipòcrita" la condemna de l'ONU a l'assalt de la flota humanitària

Israel considera "hipòcrita" la resolució adoptada pel Consell de Seguretat de l'ONU sobre l'assalt a la flota humanitària que ha provocat 9 morts. El Consell ha condemnat l'ús de la força tant per part d'Israel com també per membres de l'expedició propalestina. El govern hebreu, que es reuneix les pròximes hores, encara no ha identificat les víctimes, ja que els seus companys es neguen a identificar-los. Dels més de 600 detinguts, a una cinquantena ja els han repatriat. Entre els activistes empresonats, hi ha dos catalans i un valencià que de moment es neguen a signar l'ordre de repatriació.

Actualitzat
La condemna de l'ONU és "precipitada, ni tan sols s'ha donat un temps de reflexió per considerar tots els fets", ha declarat Yigal Palmor, portaveu del Ministeri d'Afers Estrangers. "Aquesta condemna constitueix una gesticulació automàtica basada únicament en determinades imatges televisives i no en un coneixement dels fets, a més d'una dosi impressionant d'hipocresia."

El portaveu israelià ha explicat que uns 50 passatgers dels vaixells de la "Flotilla de la Llibertat" s'han identificat i són a l'aeroport de Ben Gurion, a prop de Tel Aviv, a l'espera d'un vol per ser deportats als seus països, mentre que els que es neguen a identificar-se han estat traslladats a la presó de Beer Sheva, al sud d'Israel.

Respecte a les queixes per la falta d'informació sobre la identitat de les nou persones mortes durant l'assalt als vaixells, que va tenir lloc en aigües internacionals, Palmor ha indicat que el problema és que la majoria dels detinguts es nega a identificar-los. "Com podem saber la nacionalitat dels morts si no tenim cap persona que els pugui identificar? És molt difícil identificar algú mort, que no pot respondre, quan els seus amics es neguen a donar-ne qualsevol informació."

Segons el portaveu de la policia israeliana, Michael Rosenfeld, més de 500 activistes que formaven part de la flota humanitària han passat ja "la revisió de seguretat i han estat traslladats a diferents dependències penitenciàries". Rosenfeld ha admès que es desconeix el nombre d'activistes detinguts perquè en queden alguns a bord dels vaixells atracats i uns quaranta estan ingressats en hospitals.

Les dades dels organitzadors abans de salpar la flota apuntaven a més de 750 activistes de 60 nacionalitats, entre els quals una parella de Taradell i un periodista valencià, detinguts a la presó de Beer Sheva.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut