Dos agents dels Mossos d'Esquadra a Lleida
Dos agents dels Mossos d'Esquadra a Lleida

Investiguen un professor de Lleida per abusos sexuals a una alumna

La Fiscalia de Menors constata un augment dels delictes sexuals l'any 2019 respecte dels dos anys anteriors

AgènciesActualitzat

Un docent de l'institut lleidatà Màrius Torres es troba sota investigació després que la mare d'una exalumna l'hagi denunciat als Mossos d'Esquadra per abusos sexuals.

El director territorial d'Educació a Lleida, Carles Vega, assegura que un cop que la família de la menor es va queixar a la direcció del centre l'agost passat "s'han aplicat tots els protocols de maltractament i abusos".

Vega també ha reconegut que no han pres cap mesura mentre no es resolgui la denúncia, tot i que, assegura, ja s'ha encarregat una inspecció que "aprofundeixi en el cas" per tenir-ne totes les dades.

El diari Segre avançava dimecres que el professor hauria fet tocaments a la menor i que el jutge ja es troba en possessió de converses de WhatsApp que podrien ajudar a esclarir els fets.

 

Augment dels delictes sexuals

Aquesta notícia ha coincidit amb la difusió de la memòria del 2019 de la Fiscalia de Menors, que constata un augment dels delictes sexuals. 115 el 2019 (39 violacions i 76 abusos), 92 el 2018 i 70 el 2017.

El fiscal coordinador del servei, Francisco Tabuerna, ha qualificat l'increment de "preocupant".

Els jutjats de menors de la demarcació van dictar 1.781 sentències el 2019, de les quals 1.586 van ser condemnatòries: d'aquestes, en el 89,05% dels casos la defensa va acordar conformitat amb la pena demanada per la Fiscalia.

Les condemnes van implicar diferents mesures: 94 amonestacions, 384 internaments tancats (108 més que el 2018), 224 internaments en règim semiobert (18 més), 20 internaments terapèutics (tres més) i dos internaments en centres oberts (un més).

També es van imposar 1.538 condemnes de llibertat vigilada (164 més), 106 serveis a la comunitat (un més) i 127 mesures de tasques socioeducatives (quatre més).

ARXIVAT A:
Pederàstia
Anar al contingut