Captura del vídeo que mostra com l'agent apunta el conductor
Captura del vídeo que mostra com l'agent apunta el conductor (SocialDrive)
Vilafranca del Penedès

Investiguen un policia fora de servei de Vilafranca per encanonar un home en una baralla

L'home, amb nombrosos antecedents, va acabar detingut per atemptar contra l'agent

Polèmica a Vilafranca del Penedès per l'actuació d'un agent de la policia local fora de servei que va amenaçar un home amb una arma durant una discussió al carrer. Va passar divendres. 

L'agent passejava amb la seva parella i, segons el seu relat, el conductor d'una furgoneta va fer gestos obscens a la dona. El policia, que anava de paisà, l'hi va recriminar i l'home va aturar el vehicle per encarar-se amb l'agent.

L'Ajuntament relata que el policia es va identificar i va demanar a l'home que marxés, però que aquest últim va començar a empènyer l'agent i hauria tingut la intenció de donar-li un cop de puny. Segons aquesta mateixa versió, quan el policia es volia defensar li va caure l'arma a terra. La pistola era de la seva propietat perquè té permís.

El vídeo del moment, que s'ha viralitzat a les xarxes socials, mostra com l'agent recull l'arma de terra i encanona el conductor. L'Ajuntament assegura que l'arma estava desmuntada i no estava en disposició de disparar.

Tal com s'observa a les imatges, que estan en mans de la justícia, la discussió s'acaba quan hi intervé un tercer home. Mentrestant, la parella de l'agent avisa la policia local.

La policia local de Vilafranca del Penedès ha obert una investigació interna, mentre que el conductor va quedar detingut per atemptar contra un agent de l'autoritat.

És un home de 53 anys veí d'Olèrdola. Segons detalla l'Ajuntament, té diversos antecedents per lesions, trencament de condemna, robatori i furt d'ús de vehicle de motor. A més, consta com a denunciat en nou ocasions i té quatre requeriments pendents.

La polèmica per l'actuació també ha passat a l'àmbit polític. Així, la CUP de Vilafranca del Penedès qüestiona el paper de l'agent de la policia local.

ARXIVAT A:
Policial
Anar al contingut