Es van analitzar restes de 12 lavabos del palau de Westminster i es va trobar cocaïna a 11 d'ells
Es van analitzar restes de 12 lavabos del palau de Westminster i es va trobar cocaïna a 11 d'ells (Reuters/Peter Nicholls)

Investiguen les traces de cocaïna trobades a 11 de 12 lavabos del Parlament britànic

El president de la Cambra dels Comuns demanarà que gossos rastrejadors de la policia recorrin els passadissos del Parlament a la recerca de cànnabis i cocaïna

Actualitzat

Escàndol a la Cambra dels Comuns de Londres, després que el diari The Sunday Times ha desvelat que s'han trobat restes de cocaïna en 11 dels 12 lavabos analitzats al palau de Westminster, seu de les dues cambres legislatives britàniques, la Cambra dels Comuns i el Parlament. Són lavabos no oberts al públic i on només tenen accés les persones amb passi parlamentari (diputats, administratius i periodistes).

El president de la Cambra dels Comuns, sir Lindsay Hoyle, ha dit que demanarà aquesta setmana que la policia analitzi les traces de cocaïna per intentar que s'apliqui la llei de forma "completa i efectiva" als responsables.

Sir Lindsay Hoyle, president de la Cambra dels Comuns vol tallar de socarel el consum de drogues a l'edifici
Sir Lindsay Hoyle, president de la Cambra dels Comuns, vol tallar de soca-rel el consum de drogues a l'edifici (UK Parliament/Jessica Taylor)

En declaracions a la BBC, Hoyle s'ha mostrat molt preocupat per la informació destapada pel rotatiu anglès i suggereix que és possible que gossos ensinistrats rastregin les dependències del Parlament i la Cambra dels Comuns a la recerca de restes de cocaïna i també de cànnabis.

Els lavabos on s'han trobat les restes de droga estan repartits per tot l'edifici, inclosos els banys mixtos situats a la zona de premsa del Parlament. També en els lavabos propers al despatx del primer ministre Boris Johnson i, fins i tot, els que queden més a prop del despatx de Lindsay Hoyle.

El primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, en una intervenció a la Cambra dels Comuns
El primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, en una intervenció a la Cambra dels Comuns (UK Parliament/Jessica Taylor)

En la seva informació, The Sunday Times assegura que moltes fonts els han descrit que és conegut que un grup de diputats fan consum ocasional de cocaïna. En l'últim any s'han fet una desena de detencions per venda o per possessió de droga en l'entorn del recinte parlamentari.

El rotatiu anglès afirma que "existeix una cultura de la cocaïna al Parlament anglès" tal com els ha explicat un veterà de Westminster. Aquesta font, que no s'identifica, també assegura que entre els consumidors de cocaïna hi ha "tant joves i ambiciosos diputats i funcionaris" com "altres noms molt familiars a la casa".

Les revelacions sobre el consum de cocaïna al Parlament britànic surten a la llum just la setmana que el govern de Boris Johnson té previst anunciar un nou pla per lluitar contra el consum de drogues entre la població.

 

ARXIVAT A:
DroguesRegne Unit
Anar al contingut