Olga Tubau i Josep Lluís Trapero
Olga Tubau i Josep Lluís Trapero

Interior va demorar més d'un any el pagament de la defensa de Trapero

Els retards van coincidir amb la declaració del major dels Mossos desmarcant-se del full de ruta independentista

AgènciesActualitzat

La conselleria d'Interior va demorar més d'un any el pagament a la defensa del major Josep Lluís Trapero abans del judici per rebel·lió que va afrontar a l'Audiència Nacional, tot i que finalment va acabar abonant els honoraris a l'advocada que va aconseguir la seva absolució, Olga Tubau.

Segons ha avançat El Periódico de Catalunya i han confirmat a EFE fonts pròximes al cas, aquesta situació va provocar un gran malestar al si dels Mossos d'Esquadra, que van considerar que la Generalitat abandonava Trapero i la intendent Teresa Laplana a les portes d'un judici en què estava en joc no només el seu futur, sinó també la reputació del cos.

Ni Trapero ni la seva advocada han volgut pronunciar-se sobre aquest assumpte, que es va acabar solucionant quan el judici a l'Audiència Nacional ja havia arrencat.

Possibles raons

De fet, segons les fonts, Trapero era poc inclinat, després de la seva imputació, que la seva defensa no l'exercissin els serveis jurídics de la Generalitat, com passa amb la majoria de mossos d'esquadra que van a judici. Va acabar acceptant que el defensés Olga Tubau perquè ho va suggerir el responsable d'Afers Penals del Departament d'Interior, Josep Lluís Florensa, perquè no podia donar dedicació exclusiva a un cas tan extens i complex.

La demora en el pagament per part de la Generalitat dels honoraris de Tubau va coincidir en el temps amb la declaració de Trapero en el judici a la cúpula del procés al Tribunal Suprem, en què es va desmarcar del full de ruta de l'executiu de Carles Puigdemont. Fonts de la cúpula d'Interior de l'època, que cita el diari El Periódico, atribueixen aquesta tardança a un problema a l'hora d'abordar un contracte públic sense concurs.

Finalment, el llavors conseller, Miquel Buch, va intervenir en el cas per ordenar que es paguessin els honoraris a l'advocada de Trapero i Laplana, una solució que va arribar quan el judici a l'Audiència Nacional ja havia començat.

ARXIVAT A:
Judici TraperoJosep Lluís Trapero
Anar al contingut