El moment en què la furgoneta dels Mossos circula amb persones al damunt
El moment en què la furgoneta dels Mossos circula amb persones al damunt

Interior investiga per què un vehicle dels Mossos va circular amb manifestants al capó

La conselleria analitzarà aquestes imatges, que s'han fet virals, i determinarà si cal depurar responsabilitats sobre aquesta actuació al costat de l'aeroport del Prat

RedaccióActualitzat

La conselleria d'Interior obrirà una investigació sobre les imatges d'una furgoneta dels Mossos d'Esquadra que va circular uns metres amb manifestants sobre el capó, durant les protestes d'aquest dilluns al vespre a l'aeroport del Prat.

El departament visionarà les imatges, que s'han fet virals, per determinar si cal depurar responsabilitats d'acord amb els protocols de l'actuació policial.

 

 

Torra, sobre l'actuació dels Mossos

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat que si el govern constata "qualsevol excés dels protocols assignats" pels Mossos d'Esquadra en les actuacions policials de dilluns "hi haurà les investigacions que hi hagi d'haver, fins al final i les últimes conseqüències".

En una roda de premsa internacional aquest dimarts amb el conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, Torra ha dit que els Mossos actuen com "qualsevol policia democràtica del món" equilibrant "el dret a la protesta amb mesura, proporcionalitat" i la garantia "de la seguretat general".

Cridats per l'anomenat Tsunami Democràtic, els manifestants van tallar els accessos per carretera i el servei de metro i Rodalies, però milers de persones es van dirigir a peu a la Terminal 1 de l'aeroport. Més de tres hores caminant.

Van ocupar de manera pacífica el vestíbul de l'accés a la terminal i, després, l'exterior de la instal·lació. A mitja tarda van començar les càrregues tant dels Mossos com de la Policia Nacional, que es van allargar fins a la nit.

No consta cap investigació de la Policia Nacional

Diverses entitats han denunciat l'ús de bales de goma per part de la Policia Nacional en les càrregues a l'aeroport, en què un jove va resultar ferit greu en un ull. Les bales de goma van ser prohibides pel Parlament, i els Mossos d'Esquadra no n'utilitzen, però els altres cossos no se senten interpel·lats.

De moment no consta que s'hagi engegat cap investigació sobre les actuacions dels agents de la policia espanyola.

 

 

ARXIVAT A:
Judici procésMossos d'EsquadraPolicia Nacional
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut