Logos de Facebook i Instagram
L'opció de subscripció estarà disponible a partir d'aquest novembre

Instagram i Facebook costaran 10 o 13 euros al mes si no vols anuncis

Meta oferirà a partir del novembre l'opció de pagar una subscripció mensual als usuaris que no vulguin veure anuncis

RedaccióActualitzat

Meta oferirà l'opció de pagar una subscripció mensual per fer servir Facebook i Instagram sense anuncis publicitaris. Estarà disponible a partir d'aquest novembre i costarà entre 9,99 € --si només es consulten les xarxes via web, amb un ordinador-- i 12,99 € al mes --si es fan servir a mòbils o tauletes--.

Un sol pagament servirà per a Facebook i Instagram, sempre que estiguin enllaçades entre si. Els comptes addicionals que pugui tenir un mateix usuari no s'hauran de pagar fins a l'u de març. A partir d'aquesta data, s'hauran de pagar 6 € al mes a la web i 8 € al mes, per a mòbils i tauletes, per cada compte addicional.

La subscripció és per a majors de 18 anys i no serà obligatòria. Es podrà seguir fent servir tant Instagram com Facebook de forma gratuïta veient els anuncis.


Com ho justifica Meta?

Segons Meta, oferiran la subscripció mensual per "complir amb l'evolució de la normativa europea", que prohibeix que les plataformes ofereixin anuncis personalitzats i sense el consentiment dels usuaris.

Un model de subscripció, entén Meta, és una forma "vàlida" de consentiment per a un servei finançat amb publicitat. Així, mentre les persones estiguin subscrites, la seva informació no s'utilitzarà per a anuncis.

La companyia també assegura que els anunciants podran continuar fent campanyes publicitàries personalitzades a Europa per arribar als usuaris que no paguin la subscripció, a qui Meta diu que seguirà oferint opcions de personalització.

ARXIVAT A:
Xarxes socials FacebookInstagram
Anar al contingut