Barcelona

Inspecció extraordinària a la residència d'adults discapacitats que presidia Fèlix Millet

El Departament d'Acció Social ha posat en marxa una inspecció extraordinària a la llar-residència d'adults discapacitats psíquics Albatros, propietat de la Fundació ESMEN, arran de les denúncies d'exprofessors i pares d'exinterns fetes a "El matí de Catalunya Ràdio". La conselleria admet que el centre no té les condicions òptimes d'espai que fixa la normativa actual, però diu que sí que compleix el que es demanava quan es va crear fa 30 anys.

Actualitzat
La directora general de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials, Carolina Homar, ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio" que, segons el parer del Departament d'Acció Social, "és un centre que hauria de reduir el nombre de persones per guanyar espais comuns, que és un dels déficits que té el centre".

La directora Carolina Homar també ha explicat que, a banda de la mancança d'espais comuns i de metres quadrats, "caldria eliminar les lliteres i posar llits individuals".

La inspecció extraordinària al centre Albatros arriba després que aquesta mateixa setmana s'ha sabut que s'ha obert una investigació per irregularitats a la Fundació Privada ESMEN, després que un grup de pares detectessin despeses sospitoses a l'escola dels seus fills. Els pares es van moure després que el vicepresident d'aquesta fundació i veí de Millet a l'Ametlla del Vallès, Josep Maria Camps, els va comunicar que tancaven l'escola per falta de recursos.

Fins fa poc el president d'ESMEN era Fèlix Millet, imputat en el desviament de fons del Palau de la Música.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut