Bogotà

Ingrid Betancourt: "La mort em sembla una opció dolça"

"Sento que la vida dels meus nens està en "standby", esperant que jo surti i el seu sofriment diari fa que la mort em sembli una opció dolça". Aquesta reflexió està recollida en una de les últimes cartes de l'excandidata presidencial Ingrid Betancourt al seu marit. En la missiva queda palès el pessimisme i la desídia que s'han apoderat de la política francocolombiana, segrestada el febrer del 2002 per les FARC. El seu estat de salut és extremadament delicat segons les últimes informacions.

Actualitzat
La carta de Betancourt al seu home, revelada per la cadena de televisió Cuatro, està escrita des d'un lloc indeterminat de la selva en "un matí plujós com la meva ànima", segons escriu la política francocolombiana. "Estic cansada de patir, de portar-ho per dins tots els dies, de dir-me mentides a mi mateixa i de veure que cada dia és igual a l'infern de l'anterior".

Els últims ostatges alliberats han confirmat el seu deteriorat estat de salut, així com el tracte que rep per part de la guerrilla. Betancourt, de qui fa uns mesos es van distribuir unes imatges on era perfectament visible el seu deteriorament, està greument malalta, amb hepatits B, i molt dèbil. També, asseguren que és maltractada pels seus captors.

"No tinc ganes de res i crec que això últim és l'únic que està bé, no tenir ganes de res", diu la carta en la qual demana al seu marit, Juan Carlos Leconte, "posa't en pau amb tu mateix, posa't en pau amb mi". Aquesta no és la primera missiva que es fa pública de l'excandidata. Fa uns mesos ja se'n va conèixer una en la qual la política descrivia els horrors del seu captiveri.

En les últimes hores s'han intensificat els moviments al voltant de l'alliberament de Betancourt i el mateix president francès, Nicolas Sarkozy, s'ha ofert per anar-la a recollir personalment a la selva. El president Hugo Chávez s'ha compromès a enviar un missatge al president de les Forces d'Alliberament Revolucionàries de Colòmbia, Manuel Marulanda, per aconseguir l'alliberament de l'excandidata i dels tots els ostatges.

Ingrid Betancourt va ser segrestada el febrer del 2002 quan es dirigia a una zona recentment desmilitaritzada al sud de Colòmbia juntament amb la seva companya en la campanya electoral, Clara Rojas, que va ser alliberada a principis d'any.
Anar al contingut