Colòmbia

Ingrid Betancourt descriu en una carta l'horror dels cinc anys de segrest

L'excandidata presidencial colombiana, Ingrid Betancourt, segrestada des de fa més de cinc anys per la guerrilla de les FARC, ha escrit una dramàtica carta a la seva família en què els diu que "aquí vivim com morts" referint-se al lloc on està segrestada. Betancourt assegura que està físicament malament i descriu l'estrès que provoca viure enmig de presoners masculins, segrestats des de fa vuit o deu anys. Betancourt agraeix al president veneçolà Hugo Chávez i a la senadora colombiana Piedad Córdoba la seva mediació per aconseguir l'alliberament.

Actualitzat

La mediació es va acabar fa unes setmanes quan el president colombià Álvaro Uribe els va demanar que aturessin les gestions. La carta, de 12 pàgines, forma part de la prova de vida donada per les FARC, que inclou vídeos a més de documents escrits.

Els familiars de Betancourt i els comitès de suport a l'excandidata insisteixen a demanar al president colombià, Álvaro Uribe, que es reprengui la mediació del seu col·lega veneçolà, Hugo Chávez, per a un acord humanitari que permeti l'alliberament d'uns 45 ostatges de les FARC.

Anar al contingut