Els Mossos s'han fet càrrec de la investigació
Els Mossos s'han fet càrrec de la investigació

Ingrés en règim tancat per als dos menors acusats de l'agressió sexual a Canet

El jutge també ordena l'ingrés per al menor acusat de l'intent d'agressió sexual al Masnou

Actualitzat

El jutjat de Menors decreta l'internament durant 3 mesos dels tres menors d'edat detinguts aquest cap de setmana acusats d'una agressió sexual a Canet de Mar i un intent al Masnou, al Maresme. Els joves menors immigrants no acompanyats, sota tutela de la Generalitat, han comparegut davant del jutjat de guàrdia que ha ordenat el seu ingrés a Can Llupià durant un període prorrogable de tres mesos.

En declaracions a "El Matí de Catalunya Ràdio", la secretària d'Infància, Adolescència i Joventut, Georgina Oliva, ha demanat que no es condemni tot un col·lectiu per les agressions sexuals comeses aquest cap de setmana suposadament per menors immigrants no acompanyats a Canet i al Masnou.

"Ara mateix en el sistema de protecció hi ha 4.200 joves migrats sols. En el que portem d'any n'han arribat 1.060. Per tant, dir que per tres casos han fallat els protocols... És difícil tenir un protocol de detecció i identificació del que cometrà una persona en un futurible".

Oliva ha destacat que només un dels nois tenia un comportament conflictiu, però res feia pensar que podrien protagonitzar un fets tan greus.

"Només en el cas d'un, dins del centre era més disruptiu, però en els altres dos realment els informes no apuntaven que poguessin acabar cometent accions com aquesta."


 

El govern es personarà com acusació particular

La secretària d'Infància, Adolescència i Joventut ha anunciat que el govern es personarà com a acusació particular. L'ajuntament del Masnou també estudia emprendre accions legals i presentar-se com a acusació popular per l'intent d'agressió sexual que hauria comès un menor tutelat per la Generalitat aquest diumenge al municipi.

Al Masnou els Mossos d'Esquadra van detenir un menor tutelat per la Generalitat per haver intentat suposadament violar una noia menor d'edat i haver-li fet tocaments. Els fets van passar també dissabte de matinada. Els acompanyants de l'agressor li haurien recriminat l'actitud i se l'haurien emportat abans que cometés la violació.

De la seva banda, l'Ajuntament de Canet està a l'espera de recollir tota la informació abans d'emprendre les accions oportunes pels fets de dissabte. En aquest municipi, dos nois menors d'edat també estan sota la tutela de la Direcció General d'Atenció a la Infància acusats de violar una noia i gravar l'agressió. La detenció la va fer la policia local i el cas l'investiguen els Mossos d'Esquadra. La noia, que és major d'edat, va rebre  assistència mèdica a l'hospital de Calella.

ARXIVAT A:
Menors
Anar al contingut