Independentistes i comuns voten mantenir l'escó a Juvillà si no es compromet a funcionaris

El dictamen aprovat per la Comissió de l'Estatut dels Diputats servirà de base a la presidenta Borràs per respondre a l'ordre de la Junta Electoral

Actualitzat

L'independentisme i els Comuns voten mantenir l'escó del diputat de la CUP Pau Juvillà. Amb l'aprovació del dictamen per part de la Comissió de l'Estatut dels Diputats responen a la Junta Electoral, que ha ordenat retirar l'escó al diputat cupaire. Ara bé, el Parlament ha posat límits a una possible desobediència: els funcionaris.

El dictamen que ha aprovat la comissió diu que cal preservar els funcionaris de qualsevol responsabilitat penal i comptable. Això vol dir, de facto, que amb la primera acció parlamentària de Juvillà que hagi d'avalar un funcionari, el diputat de la CUP quedaria inhabilitat. 

 

Al·leguen que el Suprem no ha resolt les cautelars demanades

El dictamen aprovat era una proposta acordada entre Esquerra, Junts i la CUP i recorda que no hi ha sentència ferma sobre Juvillà. Asseguren, a més, que no es donen cap de les causes previstes en el reglament del Parlament per retirar-li l'escó. I que el Suprem encara no ha resolt sobre les cautelars demanades.

Només els comuns s'han sumats als grups independentistes a favor del dictamen, que ara haurà de ratificar el ple. Això podria ser divendres. El dictamen aprovat s'enviarà a la Junta Electoral Central, responent així al requeriment fet a la presidenta de la cambra Laura Borràs.

Preservar els treballadors públics és una linia vermella per a l'independentisme segons ha dit el president de la Comissió de l'Estatut dels Diputats i diputat de JxCAt, Jaume Alons-Cuevillas.

"Aquesta és una frontera que le forces independentistes sempre han tingut un consens clar que no s'ha de trspassar que qualsevol responsaboilitat l'hem d'assumir els polítics però no l'hem de traspassar als servidors públics."

Ara caldrà veure si Juvillà podrà votar al ple que s'ha de convocar divendres per aprovar la resolució. Segons la Cup no pensa renunciar a l'acta de diputat. Amb tot, la CUP ha demanat que el diputat Carles Riera el substitueixi com a secretari tercer de la mesa del Parlament després que anunciés que s'aparta de la primera línia política per raons de salut.

Juvillà ha fet públic aquest dimecres a les xarxes que està de baixa perquè té càncer

Mentrestant, continua la paràlisi de les comissions. La de Salut és la primera de les pròximes hores, i ja està desconvocada.

ARXIVAT A:
CUP
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut