Una dona fregant el terra de la cuina
Les feines domèstiques han estat, molt sovint, fetes per dones (Pixels)

Ha d'indemnitzar l'exdona amb 200.000 euros per fer les feines de casa durant 25 anys

Una jutgessa de Màlaga reconeix el dret a aquesta compensació per les tasques domèstiques i la cura de les dues filles comunes durant el temps que va durar el matrimoni

Redacció/AgènciesActualitzat

Una jutgessa de la localitat de Vélez-Màlaga ha reconegut que una dona divorciada sigui indemnitzada amb 204.624,86 euros com a compensació per les tasques domèstiques i la cura de les dues filles comunes durant els 25 anys que va durar el matrimoni.

Segons la sentència, la dona, de 48 anys, va fer-se càrrec de totes les feines de la llar "en exclusiva", "amb tot el que això implica", mentre també contribuïa "puntualment" als negocis familiars, fent algunes tasques de neteja.

A la demanda, s'instava a reconèixer aquesta compensació, ja que mentre la dona "es veia privada de tota possible trajectòria laboral per aquesta dedicació exclusiva a la llar i a la família, l'home "al llarg dels anys de matrimoni, va acumular i incrementar exponencialment el seu patrimoni", sense que això signifiqués un augment del d'ella.


Pensió compensatòria durant dos anys

La jutgessa ha estimat, a més, una pensió compensatòria de 500 euros mensuals durant dos anys, temps que considera "adequat" perquè ella es pugui incorporar al mercat laboral.

En aquest sentit, la magistrada ha explicat que tot i que la representació del marit asseguri que se la va compensar amb el traspàs de part de les participacions d'una empresa, "no consta de cap manera que aquesta cessió es fes per compensar-la en cas de la ruptura dels cònjuges".


Reconeixement a totes les dones

L'advocada de la dona, Marta Fuentes, del despatx Gentius Abogados de Torre del Mar, a Vélez-Màlaga, s'ha mostrat satisfeta amb la resolució, ja que "suposa un reconeixement a la feina de totes les dones que estan a l'ombra, malgrat que són un suport fonamental en la parella".

També ha lamentat que moltes d'aquestes dones es queden "amb una situació precària i escasses possibilitats d'accedir al mercat laboral, a causa de la seva exclusiva dedicació a la família i sobretot als negocis dels seus marits".

"Sens dubte, mereixen no només el reconeixement, sinó la quantificació d'aquesta feina, sense la qual no existiria aquest patrimoni."

La sentència no és ferma però els advocats de la dona esperen que, si és recorreguda, sigui ratificada íntegrament per l'Audiència Provincial de Màlaga. D'aquesta manera, afegeixen, "crearia més jurisprudència que la que ja té, fins a la total consolidació i normalització". 

ARXIVAT A:
Igualtat de gènere
Anar al contingut