El líder del PSC, Salvador Illa, entrevistat a "Els matins" de TV3 (CCMA)

Illa defensa treballar per a la investidura "amb discreció i en el marc de la Constitució"

El líder del PSC diu que el seu partit "ajuda en tot", "sense fotos ni encaixades de mans"

RedaccióActualitzat

El líder del PSC, Salvador Illa, no ha descartat que s'estigui negociant l'amnistia amb els independentistes, tot i que ha apel·lat a la discreció de les converses per a una eventual investidura de Pedro Sánchez.

"Això vol dir treballar, i si s'arriba a acords, explicar-los amb tota transparència, però mentre s'estan explorant les possibilitats, treballar amb discreció."

Entrevistat al programa "Els matins" de TV3, Illa ha defensat que el marc de qualsevol acord ha de ser sempre la Constitució espanyola, que --ha dit-- "és molt flexible". També ha recordat que les eleccions del 23 de juliol han donat un resultat molt plural a Espanya, però també a Catalunya, i que s'ha de respectar el que van votar els ciutadans:

"En el darrer cicle electoral, hi ha hagut uns resultats i s'ha vist que Catalunya és plural, que hi ha maneres molt diferents de pensar. I quan parlem en nom de Catalunya hem d'anar alerta."

Illa s'ha mostrat optimista pel que fa a les negociacions amb Junts (ACN / Mariona Puig)

El primer secretari dels socialistes catalans s'ha mostrat "optimista" amb el que ha definit com a "gran oportunitat" per reeditar un govern progressista liderat per Sánchez i ha afegit que el PSC hi contribueix "ajudant en tot" i "sense fotos ni encaixades de mans".

El cap de l'oposició a Catalunya també ha descartat que la negociació dels propers pressupostos catalans pugui acabar "barrejant-se" amb la de la investidura del pròxim president del govern espanyol.

Les declaracions d'Illa arriben després de la trobada que van tenir, aquest dilluns a Brussel·les, el president Carles Puigdemont i la vicepresidenta del govern espanyol, Yolanda Díaz, de Sumar.

ARXIVAT A:
PSCInvestiduraSalvador Illa
Anar al contingut