Igualada crearà una zona blanca per descarregar mercaderies amb seguretat

Treball ultima un mecanisme per facilitar la baixa forçosa a qui viu fora de la Conca i treballa dins, o a l'inrevés

RedaccióActualitzat

Igualada viu les primeres hores de confinament amb una reducció de l'activitat. L'activitat comercial també s'ha vist afectada. Les botigues d'alimentació i els forns es troben, en general, oberts al públic. En canvi, pel que fa a les cadenes de roba, només la meitat han obert. Altres establiments han optat per prendre mesures per evitar aglomeracions, com treballar a porta tancada o reduir horaris.

La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha assegurat que no hi haurà problemes d'abastiment d'aliments i productes farmacèutics. I ha detallat que s'està treballant per crear una zona blanca on els camions de repartiment de mercaderies puguin descarregar amb seguretat. Amb aquesta mesura, s'evitarà que el conductor hagi de baixar del vehicle i, per tant, un possible nou contagi.

 

 

 

La voluntat és garantir el subministrament de components que afectin la cadena de valor d'altres empreses. Per posar-la en pràctica estan pendents de l'aprovació dels departaments de Salut i d'Interior.

En relació amb la gent que viu i treballa a la conca d'Òdena, diu que poden anar a treballar normalment. En canvi, els casos de les persones que viuen a la Conca i treballen fora, o a l'inrevés, la consellera ha explicat que es tractaran com una baixa forçada:

 

La consellera ha subratllat que la situació "és excepcional i sense precedents", i ha demanat paciència a la població. I ha recordat que els controls dels Mossos no són només per als cotxes, també hi són per a la gent que va caminant.

Aquest dijous, la Generalitat va restringir els moviments de sortida de persones a Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena, després que els contagis s'havien triplicat en 24 hores. La mesura va entrar en vigor dijous a les 9 del vespre i s'allargarà, segons va explicar el conseller d'Interior, Miquel Buch, fins a nou avís.


Com viuen els confinats?

Gairebé 70.000 persones de l'Anoia estan confinades al seu municipi. La mesura va entrar en vigor a les 9 del vespre de dijous i, des de la mitjanit, ningú pot sortir d'Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena.

Alguns veïns expliquen com s'estan organitzant i com els afecta la mesura en el seu dia a dia.

Marc Castells, alcalde d'Igualada, ha donat les gràcies a la ciutadania de la Conca d'Òdena en "una situació d'impacte". Davant el que ha qualificat d'una situació "únicament i exclusivament per protegir els ciutadans i ciutadanes", ha assegurat que "les societats modernes són aquelles que són capaces de protegir-se":

"Ens preocupa la salut i la seguretat dels nostres ciutadans i ciutadanes. I la minimització en l'impacte econòmic. Estem mirant de trobar solucions."

 

Sense rodes a Nissan

La planta de Nissan a la Zona Franca de Barcelona ha hagut d'aturar la seva producció per falta de subministraments d'un proveïdor clau, fabricant de les llantes de les rodes, situat a la zona d'Igualada.

Ara l'empresa està a l'espera de com resoldre aquesta interrupció en el subministrament, que afecta un polígon on hi ha altres proveïdors de la indústria de l'automòbil. La consellera d'Empresa ha anunciat que està treballant per permetre que, en determinats casos, puguin entrar i sortir mercaderies que afecten la cadena de producció d'altres empreses.

En conferència de premsa, el conseller d'Interior, Miquel Buch, ha admès que s'està treballant per intentar obrir un corredor que faciliti l'arribada d'aquests subministraments a la planta de Nissan, on treballen 2.500 persones.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut