Es treballa contra rellotge per tenir a punt l'hospital provisional d'Ifema (EFE/Comunitat de Madrid)
Madrid

Ifema es converteix en un hospital de 3.000 llits per contenir el coronavirus a Madrid

Els primers pacients, els més lleus, passen la primera nit als pavellons habilitats en la primera fase amb 1.400 llits, 96 d'UCI

Actualitzat

Els primers pacients, els més lleus, han passat la primera nit a la fira d'Ifema a Madrid, habilitada com a hospital provisional per contenir l'extensió dels contagis del coronavirus a la Comunitat de Madrid.

Es tracta de pacients lleus, derivats d'hospitals regionals, que han començat a ocupar els 200 llits instal·lats en el pavelló número 5 de la Fira, un cop s'ha comprovat que s'hi compleixen "totes les garanties sanitàries i logístiques".

Arriben els primers pacients de coronavirus al pavelló 5 d'Ifema (EuropaPress/Comunitat de Madrid)

Mentrestant, es treballa a contrarrellotge per tenir a punt, en la primera fase, els pavellons 7 i 9, que tindran capacitat per a 1.396 llits, dels quals 96 són d'UCI per atendre els pacients més greus.

Al pavelló 5 s'han instal·lat els primers 200 llits (EFE/Comunitat de Madrid)

 

Amb la col·laboració de la Unitat Militar d'Emergències, UME, la Comunitat de Madrid té previst que aquest hospital provisional tingui fins a 5.000 llits, que ocuparan els pavellons 1,3,5,7 i 9 del recinte firal.

S'estan habilitant 96 UCI als pavellons 7 i 9 d'Ifema (EFE/Comunitat de Madrid)

La primera fase s'ha iniciat en els pavellons 7 i 9. En el pavelló 9 ja s'hi han enllestit 15 mòduls de 50 llits cada un, un total de 750 llits convencionals, i 4 mòduls d'UCI, amb 16 llits cada un, 64 en total.

L'hospital s'organitza per un sistema de mòduls de 50 llits cada un (EFE/Comunitat de Madrid)

Al pavelló 7, s'hi estan instal·lant 11 mòduls de 50 llits, 550 en total, i dos mòduls d'UCI amb 32 llits, 16 cada un.

En la primera fase s'habiliten 1.300 llits convencionals (EFE/Comunitat de Madrid)

Aquest hospital provisional s'anirà ampliant amb aquest sistema de mòduls als altres pavellons fins a comptar amb 3.000 llits, tant de places convencionals com d'UCI. Segons el conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid, Enrique Ruís Escudero, la capacitat es podrà ampliar amb 2.000 llits més "si fos necessari per contenir l'epidèmia del coronavirus", fins als 5.000.

L'UME col·labora en la instal·lació de l'hospital d'emergència d'Ifema (EFE/Comunitat de Madrid)

Escudero ha dit que l'hospital provisional s'ha posat en marxa davant la previsió del Departament de Salut Pública que aquest cap de setmana hi haurà un repunt dels contagis pel coronavirus, especialment a Madrid, on hi ha el focus més gran de l'epidèmia a Espanya.

"Està clar que aquests dies el coronavirus es comportarà com fins ara, i hem de donar resposta en funció d'aquesta prevsió. A Madrid estem funcionant amb un comandament únic i la sanitat pública i privada funciona de la mateixa manera, es fan derivacions i, si continua aquest ritme, hem de tenir recursos."

Es preveu, per als pròxims dies, que es posi en marxa una altra instal·lació hospitalària per atendre els malalts més greus de les UCIs, per descarregar els hospitals madrilenys.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Comunitat de MadridSalut
Anar al contingut