Primera dent fòssil de megalodon recuperat del fons marí al sud de l'atol Johnston

Identifiquen la dent més antiga de megalodon, un tauró gegant extingit fa milions d'anys

Un equip d'exploració el va localitzar en una muntanya submarina a més de 3.000 metres de profunditat

Científics del grup d'exploració oceànica Nautilus van trobar l'estiu del 2022 una mostra geològica a més de 3.000 metres de profunditat mentre exploraven una muntanya submarina a unes 150 milles al sud de l'atol Johnston. 

Ara, després d'analitzar-la al laboratori de mostres geològiques marines de la Universitat de Rhode Island, s'ha certificat que es tracta d'una dent fòssil d'un tauró Megaselachus recoberta d'una capa de ferromanganès. Els taurons Megaselachus, coneguts popularment com a megalodons, són els avantpassats dels taurons actualses van extingir fa uns 3,5 milions d'anys

Els resultats s'han publicat ara a la revista Historical Biology

La dent estava recoberta d'una capa de ferromanganès
La dent estava recoberta d'una capa de ferromanganès (Historical Biology)

La dent fòssil sobresortia de forma visible del fons marí i els científics el van trobar revisant la gravació que va fet el robot que porta incorporat el Nautilus. Amb molta cura, el van poder extreure amb l'ajuda d'un braç motoritzat
 

 

La troballa ha permès al grup d'experts en arqueologia i biologia marina determinar que els megalodons migraven a través de les conques oceàniques profundes de la mateixa forma que ho fan les espècies modernes d'esquals com el gran tauró blanc. 

Fa tot just un any, una nena de 9 anys que era amb la família a una platja de Maryland, als Estats Units, va fer un descobriment extraordinari: una dent d'"Otodus megalodon", una altra espècie de megalodon ja extingit, que va habitar als mars de la Terra fa entre 19,8 i 2,6 milions d'anys.

 

 

ARXIVAT A:
CiènciaEstats UnitsArqueologia
Anar al contingut