Fátima Báñez quan era ministra d'Ocupació (ACN)

Iberdrola fitxa dues exministres del PP: Báñez i García Tejerina

L'exresponsable d'Ocupació serà consellera de l'elèctrica a Mèxic i la que va ser titular de Medi Ambient serà consellera de Neoenergía al Brasil

Actualitzat

Dues exministres del govern Rajoy s'incorporen als consells de dues filials llatinoamericanes d'Iberdrola. L'exministra d'Ocupació i Seguretat Social Fátima Báñez entra com a consellera a Iberdrola Mèxic i l'exministra d'Agricultura Isabel García Tejerina, com a consellera de Neoenergía, filial de la companyia energètica al Brasil.

Les dues han complert el període d'incompatibilitat de dos anys i, per tant, el seu nomenament no ha de passar per l'Oficina del Conflicte d'Interessos.

 

Báñez és presidenta de la fundació de la patronal CEOE i consellera de la farmacèutica Rovi. García Tejerina va deixar l'escó al Congrés al juliol. Quatre mesos abans la van fitxar com a assessora de la consultora EY.

Primer pla de la ministra d'Agricultura, Isabel García Tejerina, atenent els mitjans de l'estació de Renfe de Lleida, aquest 3 de desembre del 2017 (horitzontal)
Isabel García Tejerina en una imatge d'arxiu a Lleida (ACN)

Exdirector del CNI

Aquest estiu també es va saber el nomenament de l'exdirector del CNI Félix Sanz Roldán com a assessor internacional del president d'Iberdrola, Ignacio Sánchez Galán. Va ser polèmic perquè va coincidir amb el cas Villarejo, que investigava els encàrrecs que li van fer al comissari des de la direcció de l'elèctrica.

ARXIVAT A:
PP
Anar al contingut