Hollande, aquest diumenge en el moment de votar aquest diumenge.
Hollande, aquest diumenge en el moment de votar aquest diumenge.
París

Hollande fa una crida a "reformar França i reorientar Europa" a les portes del Consell Europeu

En un missatge televisat, ha opinat que el triomf de l'ultradretà Front Nacional és responsabilitat d'Europa, dels partits de govern i de la política

RedaccióActualitzat

El president francès, François Hollande, ha reconegut que la realitat dels resultats de les eleccions europees al seu país "és dolorosa" i que, davant d'aquesta situació, el seu deure és "reformar França i reorientar Europa" per establir com a prioritat "el creixement, l'ocupació i la inversió". El dia abans del Consell Europeu que se celebrarà aquest dimarts a Brussel·les, Hollande ha dit que "Europa s'ha fet il·legible, llunyana" i, fins i tot, "incomprensible per als estats". Pel president francès, "això no pot continuar: Europa ha de ser simple, clara, per ser eficaç".

En un missatge televisat, Hollande ha opinat que el triomf de l'ultradretà Front Nacional és responsabilitat d'Europa, dels partits de govern i de la política. "És una desconfiança cap a Europa, que inquieta més que protegeix, una desconfiança cap als partits de govern, tant de la majoria com de l'oposició, una desconfiança cap a la política que, després de tants anys de crisi, encara se n'esperen els resultats", ha argumentat.

El president francès ha reconegut que, des de fa dos anys, Europa ha aconseguit "superar la crisi de la zona euro, però a quin preu: l'austeritat", per la qual cosa ha anunciat que, davant dels caps d'estat i de govern dels Vint-i-vuit reafirmarà "que la prioritat és el creixement, l'ocupació, la inversió". Una línia que, ha assegurat, és la que segueix el govern de Manuel Valls.

Anar al contingut