Madrid

Hereu treu ferro a la sentència sobre el reglament de l'ús del català de l'Ajuntament

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, considera que la suspensió cautelar de set articles del reglament d'ús del català del consistori no tindrà cap transcendència. Des de Madrid, on ha participat en un esmorzar davant la premsa, Hereu ha circumscrit la sentència en un clima preelectoral. El govern municipal de Barcelona proposarà que el ple de divendres aprovi una declaració institucional per defensar la validesa del reglament.

Actualitzat
L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha parlat des de Madrid de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que suspèn de manera cautelar alguns articles del reglament d'ús del català. Després d'una primera reacció del govern municipal, que en un comunicat va anunciar que presentaria recurs contra la resolució judicial, en considerar que el reglament d'ús del català compleix la legalitat vigent, Hereu ha assegurat que és un debat recurrent.

L'alcalde considera que aquesta qüestió reapareix sempre que s'acosten eleccions i que no té cap tipus de transcendència. "Només ens queda acatar i recórrer la decisió", ha afirmat, i ha afegit que no creu que la sentència suposi un pas enrere en l'ús del català a les administracions públiques.

Pronunciament del ple municipal

El grup municipal socialista a l'Ajuntament de Barcelona ha anunciat que proposarà a la resta de grups que van aprovar el reglament de l'ús del català, tots menys el Partit Popular, que divendres que ve el ple es pronunciï a favor de la normativa. El grup municipal ha lamentat que els populars utilitzin el reglament, que reconeix el català com a llengua vehicular a l'Ajuntament però també reconeix els drets individuals dels ciutadans, com a instrument de confrontació i no de convivència.

Després de mesos de negociació, el reglament es va aprovar el 5 de febrer passat amb els vots dels socialistes, Convergència i Unió, Esquerra i Iniciativa. De fet, CiU i Esquerra han lamentat en diverses ocasions que la norma no s'ha aplicat amb prou fermesa.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut