El govern confia que el turisme reactivi la malmesa economia del país (Reuters/Vassilis Triandafyllou)

Grècia reobre museus i aeroports i dona la benvinguda a la temporada turística

Els turistes de la Unió Europea i d'altres països autoritzats hauran d'estar vacunats o portar una PCR negativa

Virginia Arqué Nueno

Els museus de tot Grècia han reobert aquest divendres, després de sis mesos tancats. I s'han aixecat també les restriccions a la mobilitat interna, després de mig any sense que els ciutadans poguessin anar a segones residències o visitar els seus familiars d'altres regions del país.

El govern ha donat així la benvinguda a la temporada turística, amb l'esperança que l'arribada de visitants estrangers, i el moviment entre els locals, remunti una economia enfonsada per la pandèmia.

I és que el turisme és la cinquena font d'ingressos del país i l'ocupació d'un de cada cinc treballadors a Grècia. L'any passat, el país va tenir la pitjor temporada turística en dècades, amb només 7 milions de turistes (davant els 33 milions de visitants del 2019), que van es van gastar uns 4.000 milions d'euros (davant els 18.000 milions de la temporada 2019).

Els museus de tot Grècia han obert les portes aquest divendres (Reuters/Alkis Konstantinidis)

Platges, bars i restaurants ja fa una setmana que han obert. Ho han fet també tots els aeroports internacionals, que demanaran, això sí, als visitants, que acreditin que s'han vacunat, han passat la malaltia o tenen una PCR negativa (d'un màxim de 72 hores), abans d'entrar al país. Unes proves que també s'han d'acreditar en els ferris entre illes. Si no tenen símptomes, no hauran de passar cap quarantena.

A més d'acreditar que no són positiu per Covid, hauran de mantenir les distàncies de seguretat i portar mascareta en tot moment.

De moment, les autoritats permeten l'entrada de visitants procedents de la Unió Europea, el Regne Unit, els Estats Units, Suïssa, Noruega, Rússia, Israel, Sèrbia, els Emirats Àrabs, Nova Zelanda, Austràlia, Corea del Sud, Tailàndia, Ruanda i Singapur.

El ministre de turisme, Harry Theoharis, ha explicat, aquest dijous, des d'un luxós resort turístic amb vistes a l'Acròpolis, les bases del pla de recuperació turística preparat pel govern.

"Reobrim la indústria turística grega i tornem a posar Grècia al capdavant de les destinacions turístiques europees i mundials més hospitalàries i segures."

Als aeroports es podran fer testos ràpids d'antígens aleatoris als passatgers que puguin presentar algun símptoma, i en cas de positiu, se'ls aïllarà en algun dels hotels habilitats per a aquest ús en 35 àrees del país properes a ports i aeroports. Totes les empreses i serveis turístics tenen els protocols de seguretat aprovats pel govern i s'ha accelerat la campanya de vacunació de la població.

Platges, bars i restaurants fa una setmana que estan oberts (Reuters/Costas Baltas)

El govern assegura que l'1 de juny també estarà en disposició d'activar el passaport de vacunació europeu (el carnet verd), un cop se n'hagi aprovat l'ús.

Els turistes alemanys o britànics que els visitin sí que hauran de passar una quarantena quan tornin als seus països d'origen, però Grècia confia que, almenys el Regne Unit, els posi aviat a la llista de països segurs i retiri aquesta mesura.

Pel que fa al desplaçament intern de ciutadans grecs a les illes, també s'han eliminat les restriccions de mobilitat entre regions del país i s'ha escurçat, a més, el toc de queda nocturn (que és de les 00.30 a les 5 de la matinada).

Els contagis a Grècia s'han estabilitzat les últimes setmanes per sobre dels 2.000 casos nous diaris, en un país d'11 milions d'habitants.

ARXIVAT A:
TurismeCoronavirus Covid-19
Anar al contingut