Atenes

Grècia, abocada a unes segones eleccions en un any després de la dimissió de Tsipras

El president de la conservadora Nova Democràcia vol evitar la convocatòria d'eleccions i es compromet a fer tot el possible per aconseguir els suports que li permetin formar un nou govern

RedaccióActualitzat

Grècia sembla abocada a unes noves eleccions a la tardor, les segones en menys d'un any. La dimissió del primer ministre, Alexis Tsipras, que busca ara l'aval de la ciutadania a la seva gestió i a la negociació amb els creditors, ha tornat a submergir el país en la incertesa.

El president de Nova Democràcia, Evànguelos Meimarakis, ha rebut avui formalment l'encàrrec del president de la república de formar un nou executiu. El líder dels conservadors grecs s'ha compromès a fer tot el possible per formar govern i evitar unes eleccions anticipades.

El conservador té ara un termini de tres dies per aconseguir-ho i evitar així la nova convocatòria electoral.

Nova Democràcia vol evitar els comicis

El cap de l'oposició ha anunciat que es reunirà amb la resta de líders polítics, inclòs el president del partit d'extrema dreta Alba Daurada. Meimarakis ha dit que està disposat, fins i tot, a fer un govern amb un primer ministre de Syriza que triï el dimitit Alexis Tsipras.

Tots els analistes creuen, però, que els conservadors no aconseguiran formar govern i, per tant, es farà un pas més cap a les noves eleccions, que es celebrarien a la tardor.

Després dels conservadors, serà el torn de la formació escindida de Syriza per intentar trobar els suports parlamentaris necessaris per evitar uns nous comicis.

En aquest sentit, el líder del partit centrista Potami ha advertit que el millor és que el país faci eleccions tan aviat com sigui possible perquè, segons ha dit, és impossible que cap partit obtingui els suports necessaris per formar govern abans de les eleccions.

Encara no està clara la data exacta de les eleccions. Dependrà del que tardin els partits a adonar-se que no poden fer cap govern. Però les dates més probables serien el 20 o el 27 de setembre, o el 4 d'octubre.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut