Brussel·les

Brussel·les confia que Grècia complirà amb els seus compromisos, malgrat el probable avançament electoral

Europa recorda que el paquet de reformes es va aprovar per una majoria del Parlament grec i confia que tiraran endavant malgrat la convocatòria d'eleccions

RedaccióActualitzat

Des de Brussel·les, la decisió de Tsipras de dimitir i provocar la convocatòria d'eleccions anticipades no es veu amb preocupació. A més, afirmen que l'avançament electoral no els ha sorprès, però no han volgut aclarir si ja coneixien les intencions de Tsipras abans que l'Eurogrup aprovés el tercer rescat.  

La Unió Europea confia que Grècia complirà tots els compromisos que ha acceptat el govern de Syriza per tenir un tercer rescat i que les reformes aprovades pel Parlament grec tiraran endavant.  

El president de l'Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, confia que Grècia complirà tots els seus compromisos i ha recordat que el memoràndum del tercer rescat es va aprovar per una majoria del Parlament grec. En opinió de Dijsselbloem, la dimissió de Tsipras pretén crear un govern estable a Grècia que permeti continuar amb el programa de reformes previst.

La portaveu de la Comissió Europea, Annika Breidthardt, ha demanat rapidesa a l'hora d'aplicar les mesures i un suport ampli al memoràndum, com a condicions necessàries perquè el programa sigui un èxit.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut