Google obté la llicència per repartir paquets amb drons a zones rurals dels EUA

El permís aeri és el primer que es dona amb caràcter permanent a una companyia i servirà per entregar medicaments i menjar

Actualitzat

La carrera per al lliurament de comandes a domicili amb drons, iniciat amb proves pilot per Amazon, ja té un nou participant: Google.

L'empresa d'internet acabava d'aconseguir el primer permís del govern dels Estats Units per fer la seva companyia aèria de petites dimensions, Wing Aviation.

Els drons elèctrics de Google són més grossos que els que fan servir els particulars, amb dotze rotors.

És com una mena d'híbrid entre una avioneta petita i un helicòpter. Té 20 minuts d'autonomia i pot volar a 120 quilòmetres per hora.

La capacitat de càrrega és de fins a un quilo i mig i es pot desplaçar a fins a 120 metres d'altura.

La idea de la companyia és que la càrrega es farà baixar amb un cable fins a l'entrada de les cases.

 

 

De moment, només podrà volar en zones rurals de l'estat de Virgínia, ja que segueix prohibit usar drons en zones urbanes.

La prova pilot consistirà a entregar, bàsicament, medicaments i menjar.

Fins ara, Google ha fet una altra prova a Austràlia que no va ser gaire ben rebuda pels veïns. Es van queixar de soroll excessiu.

Per obtenir l'aprovació, les autoritats han exigit a la firma Wing Aviation que faci manuals extensos, entrenaments previs i que dissenyi un protocol de seguretat, tal com fa qualsevol companyia aèria.

A més, les empreses que reben l'autorització han de ser la propietat majoritària dels ciutadans dels Estats Units i amb les restriccions que consideri el Departament de Transport.

Altres companyies interessades a entrar en aquest negoci s'han queixat que la burocràcia per accedir a les llicències és excessiva i impedeix la competència.

 

ARXIVAT A:
Tecnologia
Anar al contingut