Gasos lacrimògens i bales de goma per dispersar la manifestació del 8M a Istanbul
La policia ha dispersat les manifestants

Gasos lacrimògens i bales de goma per dispersar la manifestació del 8M a Istanbul

Un dels eslògans semblava adreçat al president Erdogan: "No volem dictadors. Volem vibradors"

RedaccióActualitzat

La policia turca ha utilitzat gasos lacrimògens i pilotes de goma per dispersar una multitudinària manifestació de dones a Istanbul. Milers de dones i també homes s'han concentrat pacíficament durant dues hores al centre de la ciutat, desafiant la prohibició governamental, que per primer cop no ha autoritzat les manifestacions del 8 de març.

Un gran desplegament policial havia bloquejat els accessos al carrer Istiklal, la principal artèria comercial de la ciutat. Finalment, s'ha permès que les manifestants es situessin en un tram molt curt d'uns cent metres, totalment insuficient per als milers de persones que hi van anar i per a uns quants milers més que s'estaven en altres carrers propers.
 

 

 

 

L'ambient era festiu i a part d'eslògans més o menys tradicionals, com "No obeeixis" o "L'avortament és un dret", se n'ha llençat un que semblava adreçat directament al president turc Recep Tayyip Erdogan: "No volem dictadors. Volem vibradors".

Finalment, les forces antidisturbis han dispersat amb violència els concentrats.

La prohibició de la manifestació semblava entrar en contradicció amb la celebració oficial del 8 de març. Però els missatges eren radicalment diferents. Erdogan qualificava homes i dones com "dues cares de la mateixa medalla" i advocava per millors "polítiques familiars".

A la capital, Ankara, hi ha hagut concentracions sense incidents.

ARXIVAT A:
8M
Anar al contingut