Brussel·les

Garzón i Moratinos lamenten que Pinochet no s'hagi hagut d'enfrontar a la justícia

El jutge de l'Audiència Nacional, Baltasar Garzón, que va ordenar la detenció del general Augusto Pinochet a Londres el 1998, ha lamentat que el dictador no hagi estat jutjat, ja que d'aquesta manera "les seves víctimes haurien tingut la reparació i la justícia d'una sentència". El ministre d'Afers Estrangers i Cooperació, Miguel Ángel Moratinos, també s'ha afegit als que lamenten la impunitat final del dictador. Moratinos considera que serà la història qui el jutgi i li dicti sentència.

Actualitzat
El jutge Baltasar Garzón ha reconegut que "la justícia ha fet en els últims vuit anys una feina important tant a Xile com a fora" del país. Garzón ha explicat que "hi havia moltes causes obertes" contra l'exdictador, cosa que "almenys ha produït una reparació parcial a les víctimes".

El jutge ha recordat l'ordre que va dictar per procedir a la detenció de Pinochet a Londres, que considera una decisió "que havia de prendre". Després d'aquests anys, "la resposta de la justícia no ha pogut ser completa, tot i que hi ha hagut respostes", ha apuntat Garzón.

Per la seva banda, Miguel Ángel Moratinos també ha lamentat que Pinochet no hagi pagat davant de la justícia. "Considero que els xilens ja han deixat, afortunadament, anys enrere aquesta pàgina negra, fosca, de la història de Xile sota la dictadura de Pinochet, i l'única cosa que podem lamentar és que la justícia no l'hagi jutjat estant viu, però la història el jutjarà i li dictarà sentència", ha declarat Moratinos quan ha arribat al Consell d'Afers Generals i Relacions Exteriors de la Unió Europea, que se celebra a Brussel·les.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut