Més de 400 escorcolls en tres dies (Reuters)
Més de 400 escorcolls en tres dies (Reuters)
París

França viu en un estat policial, amb seixanta detencions i més de 400 escorcolls

Més de 100.000 efectius policials patrullen fins a l'últim racó del país a la recerca de sospitosos i d'armes

RedaccióActualitzat

Des del divendres passat, França viu un autèntic estat policial. Els atacs del terrorisme jihadista a París, amb 129 morts, ha provocat que les autoritats gal·les hagin ordenat el desplegament d'un dispositiu sense precedents de les forces de seguretat i de l'exèrcit. Més de 100.000 efectius policials patrullen fins a l'últim racó del país a la recerca de sospitosos i d'armes. I uns 10.000 soldats s'encarreguen de vigilar els carrers de les principals ciutats.

 

 

Només aquesta matinada, les forces de seguretat han detingut 25 persones i han fet 118 escorcolls, amb la confiscació de 34 armes, segons han informat fonts del Ministeri de l'Interior. En total, les últimes tres nits s'han detingut seixanta persones, s'han fet 414 escorcolls administratius i s'han trobat 75 armes, onze de les quals són militars, dins de l'estat d'emergència decretat pel president, François Hollande.

Mentrestant, ja han estat identificades les 129 persones mortes en els atemptats de París. Un centenar de famílies ja han rebut les despulles de les víctimes d'aquests atacs. En el seu últim balanç, el Ministeri de Sanitat ha informat que uns cinquanta dels ferits continuen greus.

Anar al contingut