Un centre de vacunació a París
Un centre de vacunació a París

França imposa una prova Covid de menys de 24 hores als viatgers que arribin d'Espanya

Afecta les persones no vacunades que viatgin a França o tornin al país de les seves vacances des d'Espanya, el Regne Unit, Grècia, Portugal i els Països Baixos

RedaccióActualitzat

Nou cop contra el turisme a Espanya, especialment a Catalunya. França exigeix des d'aquest diumenge una prova PCR o d'antígens un màxim de 24 hores abans als viatgers que vinguin o tornin d'Espanya si no tenen la pauta completa de vacunes. Un termini molt més ajustat que els tres dies de termini que els donaven fins ara. El govern francès anuncia, a més, que reforçarà els controls a totes les fronteres.

Espanya no és l'únic país afectat. La mesura també s'aplica als viatgers del Regne Unit, Espanya, Portugal, Xipre, Grècia i els Països Baixos -tots catalogats en color vermell de contagis- i afecta tothom que entri a França, sigui un turista o un ciutadà francès que torna de vacances.

Fins ara, les persones arribades a França provinents del Regne Unit havien de presentar un test fet menys de 48 hores abans, i hi havia un període de temps de setanta-dues hores per les provinents d'Espanya, Portugal, Xipre, els Països Baixos i Grècia.

Per França, les vacunes validades són les reconegudes per l'Agència Europea de Medicaments: Pfizer, Moderna, AstraZeneca i Janssen. La pauta vacunal es considera completa set dies després d'haver rebut la segona dosi. En el cas de la vacuna monodosi Janssen ho és a partir de la primera i única, si bé en aquest cas caldrà esperar 28 dies.

D'altra banda, el govern francès ha inclòs Tunísia, Moçambic, Cuba i Indonèsia en la llista de països vermells per la Covid-19.

ARXIVAT A:
Coronavirus FrançaTurisme
Anar al contingut