El personatge d'Apu. "Els Simpson" (FOX)
El personatge d'Apu. "Els Simpson" (FOX)

Fox elimina l'Apu d'"Els Simpson" per ser políticament incorrecte

La comunitat hindú als Estats Units s'ha queixat per l'estereotip que representa

RedaccióActualitzat

Apu Nahasapeemapetilon, un immigrant d'origen hindú amo d'un supermercat a "Els Simpson", desapareixerà de la sèrie de manera discreta després de 30 temporades.

Així ho ha confirmat el productor Adi Shankar de fonts properes a la sèrie, segons publica la web Indie Wire. Aquesta decisió de la FOX arriba després de les crítiques de la comunitat hindú als Estats Units per l'estereotip que representa.

"El personatge anirà desapareixent a poc a poc. El deixaran morir per evitar controvèrsia."

Shankar, que no treballa per a FOX, creu que la decisió de fer desaparèixer l'Apu és un error, especialment perquè els Simpson és una sèrie coneguda per la seva sàtira social.

El personatge representa un immigrant d'origen hindú que és amo d'una botiga per on passen els diferents personatges de la sèrie.

 

La FOX no ha confirmat les afirmacions de Shankar, però ha fet públiques unes imatges de l'últim capítol on va aparèixer APU, "My Way or Highway to Heaven", el passat 14 d'octubre, on se'l pot veure al cel com un àngel al costat de Déu.

Imatge del capítol "My Way or Highway to Heaven"(FOX)

L'origen de la polèmica

L'humorista hindú Hari Kondabolu va ser qui va posar el focus sobre el personatge. En una primera instància ho va fer en un monòleg per criticar com tracten els immigrants hindús a la sèrie de ficció.

"Apu és un dibuix animat doblat per un home blanc que sembla que es burli del meu pare."

Aquesta va ser la llavor del documental "El problema amb Apu" el 2017. A través de diferents entrevistes s'analitza com s'ha representat la comunitat hindú als Estats Units i com ha evolucionat la societat i el personatge i si han anat en la mateixa direcció.

 

 

Kondabolu reuneix diferents famosos d'origen hindú, com Kunal Nayyar, l'actor que interpreta Rajesh Ramayan Koothrappali a l'exitosa sèrie "The Big Bang Theory", i tots ells expliquen que han patit assetjament i algun cop els han anomenat "Apu" de manera despectiva.

La resposta dels guionistes

"El problema amb Apu" es va estrenar el novembre del 2017. A la primavera del 2018 els guionistes van decidir respondre, amb certa ironia, i ho van fer a través dels personatges de Marge i Lisa.

"Una cosa que fa dècades va ser aplaudit i inofensiu ara és políticament incorrecta... Què hi farem?" diu lisa mirant una fotografia de l'Apu.

Després d'aquesta referència, Kondabolu es va mostrar trist perquè l'única reflexió que havia quedat en els creadors de la sèrie sobre el seu documental era "políticament incorrecte" i no com es representen els grups marginals de la societat.

ARXIVAT A:
RacismeTelevisió
Anar al contingut