José Manuel Calavia, advocat de Foment, i Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC
José Manuel Calavia, advocat de Foment, i Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC

Foment demana tancar el cercador d'empreses de "Consum estratègic" de l'ANC

L'Assemblea nega el boicot en la vista oral per a les mesures cautelars que demana la patronal Foment del Treball

Actualitzat

La patronal Foment del Treball, que va demanar mesures cautelars contra la campanya "Consum responsable" de l'Assemblea Nacional Catalana ha defensat davant la jutgessa que és un boicot a les empreses no partidàries de la independència.

En la vista, Foment ha insistit a demanar que es tanqui la pàgina web i no es permeti cap mena de difusió de la campanya de l'entitat a favor de les empreses compromeses amb el procés.

Aquest dimecres s'ha fet la vista de les mesures cautelars de la demanda que Foment ha presentat per competència deslleial.

La patronal considera que, amb aquesta campanya, l'ANC promou el boicot i, per tant, se la pot considerar una conducta anticompetitiva prohibida, com defensa l'advocat de Foment, José Manuel Calavia.

"Nosaltres considerem que sí que tenen dret a fer manifestacions, però no a posar en marxa una web i una sèrie d'activitats per fer eficaç el que nosaltres en diem el boicot."

Segons l'ANC -que ha concentrat partidaris a les portes dels jutjats-, l'objectiu és informar millor els consumidors. La presidenta de l'entitat, Elisenda Paluzie, afirma que la campanya és legítima i promou la competència.

"S'ha defensat que es tracta d'una campanya de consum en positiu. I s'han donat molts exemples de campanyes d'aquest tipus arreu del món per part de diferents alternatives."

Insisteix que la campanya s'emmarca dins del dret d'opinió i informació, i matisa que no es tracta de boicot sinó de "buycott", un mètode de promoure el consum en positiu.

Defensa que la campanya només promou el consum estratègic i ètic, i que les empreses s'apunten a la llista de la pàgina voluntàriament.

ARXIVAT A:
ANCProcés català
Anar al contingut