L'exministre d'Interior a la seva arribada a l'Audiència Nacional el 13 de novembre de 2020 (EFE/Rodrigo Jiménez)

Fernández Díaz i el seu segon xoquen en l'acarament a l'Audiència Nacional per la Kitchen

L'exministre de l'Interior ha fet un cara a cara a l'Audiència Nacional amb el seu antic número dos, Francisco Martínez, que l'acusa d'haver format part de l'operació Kitchen

AgènciesActualitzat

L'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz ha mantingut que desconeixia l'operació Kitchen durant l'acarament a què s'ha enfrontat amb el seu exnúmero dos, Francisco Martínez. Ha insistit que els missatges que aquest li atribueix estan manipulats. Segueixen, d'aquesta manera, les versions contradictòries entre els dos imputats en l'operació de suposat espionatge a l'extresorer del PP Luis Bárcenas a la recerca de documents comprometedors sobre dirigents del partit.

L'exministre i l'exsecretari d'Estat de Seguretat s'han enfrontat aquest divendres a un acarament a l'Audiència Nacional, on han ratificat les declaracions que van prestar davant del jutge, segons informen fonts jurídiques citades per EFE.

Martínez ha insistit que el llavors ministre li va enviar missatges relacionats amb l'operació Kitchen, extrem que aquest ha negat a l'assegurar que no sabia res d'un suposat espionatge a Bárcenas.

Ha reiterat l'anterior ministre d'Interior que es va assabentar de tot per la premsa, si bé qui aleshores va ser el seu subordinat ha insistit que va ser Fernández Díaz qui li va preguntar pel xofer de la família Bárcenas, Sergio Ríos, captat suposadament com a confident per a l'operació i qui li reportava la informació que li anava arribant.

Segons va explicar la defensa de l'exministre quan va comparèixer la setmana passada, alguns dels missatges que li atribueix Martínez contenen la lletra "k" en paraules com "kedado", un estil que no és propi de Fernández Díaz.

Però l'exnúmero dos d'Interior ha rebatut aquest argument al dir que Fernández Díaz té contactes registrats al mòbil en què substitueix la "c" per la "k". L'exministre ha contestat que ho fa per diferenciar-los d'altres similars.

ARXIVAT A:
Corrupció
Anar al contingut