Feijóo retreu a Sánchez el "pacte encaputxat" que dona l'alcaldia de Pamplona a Bildu

Mentre el PP es manifestava a Pamplona, Otegi ha tret pit a Bilbao dels pactes d'esquerres

RedaccióActualitzat

Mobilització, un diumenge més, de la dreta i l'extrema dreta contra l'acció política del PSOE. Aquesta vegada, però, la protesta del PP i de Vox no era contra la llei d'amnistia, sinó contra el pacte entre els socialistes navarresos i EH Bildu per una moció de censura a Pamplona que traurà l'alcaldia a Cristina Ibarrola, d'UPN, i farà alcalde l'abertzale Javier Asiron.

Un pacte que el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, qualifica d'"encaputxat", "indigne" i "miserable" perquè, equiparant Bildu amb ETA, assegura que donarà l'alcaldia als que havien matat companys de partit. 

Alberto Núñez Feijóo es fotografia amb seguidors a Pamplona (EFE/Jesús Diges)

A més, considera "absolutament lamentable" que el PSOE doni ara el govern de la capital navarresa "a una marca política hereva d'una organització terrorista" després d'haver demanat suport al PP per evitar que Bildu governi a Vitòria i que els independentistes catalans governin a Barcelona.

Convocat per UPN, l'acte a Pamplona ha omplert la plaça Consistorial amb unes 10.000 persones, segons la delegació del govern espanyol, i unes 12.000, segons el partit. 

El seu president, Javier Esparza, ha agraït el suport del PP, ha dit que el pacte és "vomitiu" i ha acusat Sánchez de lliurar Pamplona "al feixisme abertzale".

Arnaldo Otegi defensa els pactes entre forces d'esquerres (Europa Press/H. Bilbao)

Des del País Basc, EH Bildu ha defensat aquesta política de pactes. Ha estat en un acte al Palau Euskalduna de Bilbao que ha aplegat 2.000 persones, en què ha participat Asiron. 

També Pello Otxandiano, ja formalment candidat d'EH Bildu després que li hagi donat el relleu Arnaldo Otegi, coordinador general de la formació abertzale, que ha defensat que les forces d'esquerres han de buscar el que els uneix, i que això és el que han fet a Navarra.

Arnaldo Otegi, Maddalen Iriarte i Pello Otxandiano en l'acte d'EH Bildu a Bilbao (Europa Press/H. Bilbao)

Otegi ha assegurat que EH Bildu és "una esquerra segura" i "fiable" que és "capaç de fer apostes clares per programes de mínims i fronts amplis".

ARXIVAT A:
PPArnaldo OtegiBilduAlberto Núñez Feijóo
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut