Familiars de menors amb malalties greus reclamen la vacuna: "Som sanitaris sense títol"
El Lluc té 7 anys i una malaltia rara (CCMA)

Familiars de menors amb malalties greus reclamen la vacuna: "Som sanitaris sense títol"

Reclamen que se'ls vacuni en la primera fase i consideren que s'han oblidat de la seva situació

Actualitzat

Enmig de les polèmiques per irregularitats en la campanya de vacunació, les famílies que tenen cura de menors amb gran dependència o amb malalties greus es queixen que ningú ha pensat en ells. Reclamen que se'ls vacuni en aquesta primera fase, però el protocol no ho preveu.

Han enviat una queixa al síndic de greuges, i el 16 de febrer la Comissió Assessora de Malalties Minoritàries es reunirà amb el Departament de Salut. Dues famílies han fet una excepció al confinament estricte per explicar-ho.

És el cas de la del Lluc, un nen de 7 anys que té una malaltia rara que el fa molt vulnerable. Li calen aparells per respirar i per menjar. Els seus pares volen vacunar-se com més aviat millor per no posar-lo en perill i poder-lo atendre.

"Diguem que som sanitaris sense titulació."

Una altra família reclosa és la de l'Aina, que té 6 anys i les defenses al mínim arran de dos trasplantaments i una malaltia greu.

"Si emmalaltim per la Covid, a qui li donem la nena? No se'n pot fer càrrec ningú més. Si fos en un centre, els cuidadors estarien vacunats."

"Creiem que s'han oblidat de nosaltres."

 

Mira el reportatge sencer amb la petició d'aquestes famílies:

ARXIVAT A:
Coronavirus Vacunes
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut