Arrasate

Ezker Batua trenca el pacte de govern amb ANV a Arrasate

La negativa d'ANV a condemnar l'assassinat de l'exregidor socialista d'Arrasate Isaías Carrasco ha trencat l'actual govern municipal d'aquesta localitat guipuscoana, format per ANV i Ezker Batua (EB). Aquest dilluns s'han reunit els representants de les dues formacions i no ha estat fins gairebé a la mitjanit que s'ha anunciat la decisió. Els dirigents d'EB han decidit trencar l'acord després de posar un ultimàtum a Acció Nacionalista Basca, que ha "rebutjat condemnar amb claredat" l'atemptat d'ETA.

Actualitzat
Els dirigents d'Ezker Batua han deixat en minoria el govern d'ANV, amb la seva alcaldessa, Inocencia Galparsoro (ANV), al capdavant, per no haver condemnat l'assassinat de l'exregidor del PSE amb un text "inequívoc", de condemna expressa i "sense referències al conflicte" d'Euskadi. En cas que no hagués prosperat aquesta opció, no descartaven sumar-se a la resta de grups i presentar conjuntament una moció de censura per desbancar els abertzales de l'alcaldia.

ANV té l'alcaldia i set regidors a Arrasate, mentre que Ezker Batua en té tres dels vint-i-un que hi ha al consistori. De manera extraoficial, alguns grups han parlat de la possibilitat de plantejar una moció de censura per desbancar ANV del poder.
Anar al contingut