Ambient a la plaça de Sant Pere, minuts després que sortís el fum blanc per la xemeneia de la Capella Sixtina.
Ambient a la plaça de Sant Pere, minuts després que sortís el fum blanc per la xemeneia de la Capella Sixtina.
El Vaticà

Explosió de joia a la plaça de Sant Pere en aparèixer la fumata blanca

La "fumata" blanca i el repic de les campanes de la basílica de Sant Pere han generat una gran emoció entre els catòlics d'arreu del món que hi ha congregats esperant conèixer el nou pontífex.

RedaccióActualitzat
Just en el moment que ha sortit la fumata blanca per la xemeneia de la Capella Sixtina, la plaça de Sant Pere del Vaticà ha viscut una explosió de joia. Sota la pluja, catòlics d'arreu del món han començat a abraçar-se i a fer onejar les banderes dels seus respectius països, enmig d'una gran emoció. Al mateix temps, les campanes de la Basílica de Sant Pere han començat a repicar per donar la bona nova.

Els curiosos que s'han congregat a la plaça esperen ara conèixer el nou Papa, quan el successor de Benet XVI surti al balcó per dir les seves primeres paraules com a Sant Pare i oferir la benedicció "urbi et orbi". Després de ser escollit pels 115 cardenals presents al conclave, el nou pontífex ha passat a l'anomenada sala de llàgrimes per vestir-se amb sotana blanca i sabates vermelles.

Enmig d'aquest ambient, ha aparegut una banda de música al mig de la plaça, davant la sorpresa de molts dels presents. A mesura que s'acosta el moment que el successor de Joseph Ratzinger surti al balcó, la gent present a la plaça ha tancat els paraigües per tal de no tapar ningú i que tothom pugui veure el nou pontífex.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut